Ilmajaam prognoosib teiseks jõulupühaks nii pluss- kui ka miinuskraade

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituut prognoosib kolmapäevaks, teiseks jõulupühaks nii pluss- kui ka miinuskraade ning teeolud võivad veelgi halveneda.

Öösel on pilves selgimistega ilm ning lume-, lörtsi- ja vihmasadu taganeb itta. Tuul pöördub edelast loodesse ja puhub 5-10, rannikul öö hakul kuni 14 m/s. Õhutemperatuur langeb hommikuks kõikjal miinusesse, olles vahemikus -1 kuni -7 kraadi. Teedel võib tekkida kiilasjää.

Läänemere põhjaosas, Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahe lääneosas puhub loodetuul 6-11, öö hakul iiliti kuni 15 m/s, Soome lahe idaosas aga öö hakul edelatuul 6-11, pärast keskööd pöördub loodesse ja puhub 7-12 m/s. Ajuti sajab lund, lörtsi ja vihma, sadu lakkab öö jooksul. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb. Veetase on 10 kuni 30 sentimeetrit keskmisest madalam.

Peipsi järvel puhub öö hakul edelatuul 7-11 m/s, hiljem lääne- ja loodetuul 6-10 m/s. Öösel sajab lörtsi ja vihma. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb.  Külma tuleb 1-3 kraadi.

Päeval on pilves selgimistega ja olulise sajuta ilm. Õhtupoolikul läheb saartel taas pilve ja hakkab lörtsi ning vihma sadama, sadu levib õhtul mandrile. Kohati tekib jäidet. Puhub läänekaare tuul 3-8 m/s, õhtuks pöördub tuul lõunasse ja kagusse ning puhub 6-12 m/s. Külma on 1-7 kraadi, saartel tõuseb õhtuks temperatuur 1-3 soojakraadini.

Läänemere põhjaosas, Väinamerel, Liivi lahe põhjaosas ja Soome lahe lääneosas puhub läänekaare tuul 3-8 m/s, õhtuks pöördub lõunasse ja kagusse ja tugevneb 7-12 m/s. Soome lahe idaosas puhub läänekaare tuul 3-8 m/s. Pärastlõunal sajab lund, lörtsi ja vihma. Nähtavus on mõõdukas, sajus halb. Veetase on 10 kuni 30 sentimeetrit keskmisest madalam.

Peipsi järvel puhub läänekaare tuul 3-7 m/s. Päeval on olulise sajuta ilm ning nähtavus on mõõdukas. Külma on 3-4 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD