Suures koguses marihuaanat smugeldanud mees pääses vanglast

Pilt on illustratiivne  FOTO: PolitseiTartu maakohus lubas möödunud nädalal ennetähtaegselt vanglast välja mehe, kes oli seotud kilode viisi marihuaana Eestisse smugeldamisega ning sai selle eest pika vangistuse.

Nii vangla kui ka prokuratuur toetasid Andrei Malahhovi vabastamist ning kohus oli nendega päri. Kohus võttis Malahhovit vabastades arvesse vangla iseloomustust, mille järgi on vaid kuueprotsendiline oht, et Malahhov sooritab uue kuriteo. "Malahhovit iseloomustavast materjalist lähtudes, samuti tema enda selgitused kohtuistungil kinnitavad seda, et ta on teinud tõsised järeldused kuriteost ning vangistus on mõjunud talle positiivselt," märkis kohus.

Kohus määras Malahhovi vabanemise järgselt seitsmeks kuuks elektroonilise järelevalve alla ehk ta peab kandma jalavõru. Ühtlasi määras kohus Malahhovi katseaja kuni 2014. aasta 23. novembrini, mil oleks pidanud lõppema tema vangistus. Ta peab järgima kriminaalhoolduse kontrollnõudeid, muuhulgas ei tohi ta suhelda meestega, kellega ta koos sooritas raske narkokuriteo.

Harju maakohus karistas mullu septembris marihuaana smugeldamise ja muude narkokuritegude eest kokku nelja meest. Kohus mõistis Anatoli Tsiganski ja Andrei Malahhovi süüdi suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises ning uimastite salakaubaveos ja määras neile vastavalt kuue ja nelja aasta pikkuse vangistuse. Andrei Logvinenko ja Konstantin Belouss jäid süüdi suures koguses uimastite ebaseaduslikus käitlemises ning pidid vastu võtma vastavalt nelja- ja kolmeaastase vangistuse.

Ühtlasi konfiskeeris kohus meestelt kätte saadud 218.652 krooni, 2210 eurot ja 2005. aastal toodetud sõiduauto Mercedes Benz ML270CDI, samuti Tallinnas asuva 2510 ruutmeetri suuruse kinnistu ning Harjumaal asuva 19,9 hektari suuruse maatüki.

Riigiprokuratuuri süüdistuse kohaselt ostsid Anatoli (49) ja Andrei (42) 2010. aasta novembris Hispaanias eeluurimisel tuvastamata isikult üle 7,7 kilogrammi marihuaanat. Ebaseadusliku kauba paigutasid nad sõiduautosse ning kokkuleppe kohaselt pidi Andrei toimetama narkootilise aine Eestisse. Tunamullu 23. ja 24. novembril Tallinnas teostatud erinevate läbiotsimiste käigus võtsid aga politseinikud ebaseadusliku aine ära. Tabatud narkokogusest piisanuks narkojoobe tekitamiseks vähemalt 7700 inimesele ning aine hind illegaalses tänavamüügis oleks ulatunud ligi 128.000 euroni .

Anatolit süüdistatakse ka koos 52-aastase Andreiga tunamullu novembris Tallinnas suures koguses amfetamiini ebaseaduslikus käitlemises. Täpselt kindlakstegemata kuupäeval omandasid Anatoli ja Andrei ebaseaduslikult ligi kaks kilogrammi amfetamiini, millest enamuse andis Anatoli tunamullu 23. novembril Tallinnas üle Konstantinile (39).

Anatoli ja Andreit käideldud amfetamiinist piisanuks narkojoobe tekitamiseks vähemalt 2300 inimesele ning tänavamüügis oleks mehed teeninud ligi 24.300 eurot.

Süüdistuse kohaselt pani Anatoli oma tegevusega korduvalt toime suures koguses narkootiliste ainete ebaseadusliku käitlemise grupi poolt suure varalise kasu saamise eesmärgil. Samuti süüdistatakse Anatolit isikute grupis suures koguses narkootilise aine ebaseaduslikus toimetamises üle Eesti riigipiiri. Samasuguse süüdistuse sai ka 42-aastane Andrei.

Kriminaalmenetluse kohtueelset uurimist viis läbi politsei- ja piirivalveameti kriminaalpolitseiosakond ning juhtis riigiprokuratuur.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD