Bussidega tuleb aastavahetuseks Eestisse ligi 9000 vene turisti

Foto: Aigar NagelBussifirmade Lux Expressi ja Sebe teatel tuleb aastavahetuseks Tallinnasse ja mujale Eestisse ettevõtete bussidega ligi 9000 turisti Venemaalt, kasvanud nõudluse täitmiseks lisavad ettevõtted pühadeperioodil Peterburi liinile üle 50 bussi.

Lux Express Estonia AS-i juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul on Tallinn ja ka teised Eesti linnad Venemaalt pärit turistide seas aastavahetuse sihtkohtadena aasta-aastalt üha populaarsemad. "Tänavugi pidime lühiajaliselt kasvanud nõudluse rahuldamiseks lisama liinile kümneid busse," märkis ta.

Saarpuu sõnul näitavad piletimüügiandmed, et aastavahetusele eelneval ja sellele järgneval nädalal saabub Peterburist Lux Expressi ja Simple Expressi bussidega Tallinna ja ka teistesse Eesti linnadesse hinnanguliselt 7500 vene turisti. Populaarseimad sõidukuupäevad on 29. ja 30. detsember, mõlemal päeval saabub Eestisse tuhatkond reisijat.

Eesti populaarsust sihtkohana möönis ka AS-i Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi, kelle sõnul on pühadeperioodiks Sebe teenindatavate Peterburi liinide vahendusel siia oodata üle 1500 vene turisti. "Reisijate paremaks teenindamiseks oleme eeloleval laupäeval ja pühapäeval tavapärasega võrreldes oluliselt oma veomahtu suurendanud," lausus ta.

Valdava enamiku Peterburist siia saabuvate turistide sihtkoht on Tallinn, kuid tulijaid jagub lisaks veel Pärnusse ja Tartusse ning mitmesse sihtkohta Põhja-Eestis, märkisid ettevõtted.

Kokku lisavad Lux Express ja Sebe Peterburi liinidele pühadeperioodiks üle 50 täiendava bussi tavapärase 260 bussiga võrreldes. Piletimüügi andmetel jääb vene turistide reisi pikkus valdavalt kolmest päevast kuni nädalani.

Lux Express ja Sebe kuuluvad sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile põhinevasse Mootor Gruppi. Gruppi kuuluvad veel pakiveofirma Cargobus ja bussiremonditeenuste pakkuja Busland OÜ ning bussijaamade teenindamise ja piletimüügiga tegelev Tallinna Bussijaam OÜ.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD