Ministeerium soovitab vältida reisimist Kesk-Aafrika Vabariiki

Välisministeerium soovitab Eesti kodanikel vältida reisimist Kesk-Aafrika Vabariiki, kuna poliitiline olukord on riigis väga pingeline.

Riigi mitmed piirkonnad on relvastatud mässuliste grupi Seleka kontrolli all. Meeleavaldused võivad aset leida eelneva hoiatuseta ja muutuda kiiresti vägivaldseks. Nähes suuri rahvamasse mingisse piirkonda kogunemas tasub sellest piirkonnast eemale hoida, märkis välisministeerium oma kodulehele pandud reisihoiatuses.

Kesk-Aafrika Vabariigi (KAV) mässuliste esindaja ütles pühapäeval, et riigi pealinnale Banguile lähenevad mässulised võivad siseneda linna ja kutsuvad üles läbi rääkima president François Bozizé'i lahkumise üle.

"Bozizé kavatseb anda Banguis lahingu ning kui olukord seda nõuab, alustame sõjategevust," ütles mässuliste rühmitusi ühendava Seleka koalitsiooni esindaja Eric Massi, lisades, et presidendi tagasiastumist tuleks arutada oodatavatel kriisikõnelustel Aafrika Liiduga.

KAV-i naaberriigid leppisid reedel kokku saata Bangui keskvalitsuse toetamiseks riiki mitmerahvuseline väekontingent. Gabonis toimunud Kesk-Aafrika majandusühenduse (ECCAS) kohtumisel ei täpsustatud, kui suur kontingent on kavas riiki saata.

Välisministeerium soovitab Kesk-Aafrika Vabariigis valitsuse ja sõjaväe hooneid mitte pildistada.

Riigis viibides tuleks vältida reisimist Vakaga, Bamingui-Bangorani, Ouhami, Ouaka, Ouham Péndé, Nana-Gribizi, Haute-Kotto, Mbomou ja Haut Mbomou maakonda.

Pealinnast Banguist väljapoole reisijatele soovitab välisministeerium enne reisile asumist uurida kohalike võimude käest, kas piirkond, kuhu tahetakse reisida on ohutu ja kas sinna sõitmine on turvaline.

Bangui äärelinnas esineb sageli relvastatud kallaletunge ja taskuvargusi. Soovitav on säilitada tavapärane ettevaatlikkus oma isiklike asjade suhtes ning mitte kanda kaasas suurtes kogustes sularaha. Väärisasju ja reisidokumente tuleks hoida hotelli seifis. Sularahaautomaate on riigis vähe.

Riigist lahkudes on kohustuslik tasuda 10000 Kesk-Aafrika frangi ehk umbes 15 euro suurune lahkumismaks reisija kohta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD