Jaanuari algus toob nii pluss- kui ka miinuskraade

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi toob jaanuari algus kaasa peamiselt plusskraade, kuid paiguti võib olla ka mõne kraadi ulatuses veidi pakast.

Ööl vastu teisipäeva on uus aktiivne keeris Briti saartelt Norra rannikule teel ning selle sajuala laieneb uusaasta ööks üle Eesti. Sajab vihma ja lörtsi. Lõuna- ja edelatuul tugevneb 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14-17 m/s. Õhutemperatuur on vahemikus 0 kuni +3 kraadi. Päeval sajab vahete-vahel vihma, kohati tuleb sekka ka lörtsi. Puhub lõuna- ja edelatuul 5-12, saartel ja rannikul puhanguti 14, hommikupoolikul veel 17 m/s, õhtuks tuul nõrgeneb. Sooja tuleb 1-4 kraadi.

Kolmapäeval katab Eestit madalrõhkkonna sajune ja tuuline lõunaserv. Öösel sajab lörtsi ja vihma, päeval tuleb sajuhoogudesse pikemaid vahesid. Puhub edela- ja läänetuul 5-12 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel vahemikus 0 kuni +3 kraadi.

Neljapäeval tuleb madalrõhkkonna servas veel lörtsisadudega ilm. Ida-Eestis sajab ka lund, lääne pool sekka vihma. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Päevaks tugevneb üürikeseks kõrgrõhuhari ja sajuhooge on harvem. Aga juba õhtu poole läheneb saartele uus madalrõhulohk ja läheb taas sajule. Tuul pöördub lõunasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel vahemikus -1 kuni +1, päeval 0 kuni +2 kraadi.

Reedel liigub madalrõhkkond Skandinaaviast üle Läänemere idakalda Venemaale. Öösel ja hommikul sajab lörtsi ja lund, saartel ja rannikul ka vihma. Tuul pöördub lõunakaarest läänekaarde. Päeval tuleb eemalduva madalrõhkkonna järel veel lörtsi- ja lumehooge. Loodetuul tugevneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel vahemikus -2 kuni +2 kraadi.

Laupäeval madalrõhkkonna mõju väheneb. Kohati sajab veel lund. Loode- ja põhjatuul on öösel veel tugev, päeval nõrgeneb. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel vahemikus -3 kuni +1 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD