Ergma palus osa saadikute käitumise pärast vabandust

Riigikogu esimees Ene Ergma palus oma uusaastatervituses vabandust osa saadikute käitumise pärast.

"Riigikogu esimehena tahan vabandada mõnede saadikute ebaväärikate tegude eest. Iga poliitiku eksimus heidab varju kogu Eesti poliitikale ja parlamendile. Loodan, et sellised juhtumid ei kordu. Igaüks, kes on saanud rahvalt mandaadi, peab mõistma selle väärtust. Inimeste usaldust võita on raske, aga kaotada lihtne," ütles Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Ergma.

Parlamendi esimees avaldas lootust, et uus aasta tuleb parem kui eelmine.

"Tänavu saab Eesti 95 aastaseks. Taasiseseisvunud Eesti riigi eluiga on juba peaaegu sama pikk kui oli meie esimene iseseisvumisaeg, kuid see ei tähenda seda, et võiksime lasta piltlikult öeldes jala sirgu, tundmata muret riigi käekäigu pärast. Vanad roomlased tavatsesid öelda, et jumal on tugevamate leegionite poolel, ehk siis hoitakse neid, kes end ise hoiavad. Selleks on vaja julgust ja otsusekindlust, rääkimata tarkusest teha õigeid valikuid," märkis ta.

Ergma nentis, et maailm Eesti ümber on suhteliselt turvaline, aeg on Eesti vastu olnud helde ja inimesed ise on teinud, mida suutnud, et see nii võiks olla. Samas ei tohi tema sõnul unustada, et Eesti riik ei saa iialgi valmis, sest maailm muutub väga kiiresti ja nendele muutustele peab reageerima.

"Selleks on vaja haritud ja arukaid inimesi, kes suudaksid kohaneda, käia ajaga kaasas ja vaadata tulevikku. Ilmselt ma ei üllata teid, kui panen ka selle aasta alguses kõikide südametele omandada uusi teadmisi. Õppima peavad nii noored kui vanad. Loomulikult on kõige tähtsam, et noored saaksid korraliku hariduse ning Eestisse koguneksid maailma parimad teadmised. Usun, et meie noored on piisavalt arukad, et end teostada Eestis ja seeläbi viia Eestit edasi," lausus riigikogu esimees.

Ergma rõhutas, et lisaks nooruslikule innule on Eesti elu edendamiseks vaja ka seeniorite tarkust. "On oluline, et ka vanematele inimestele oleks avatud võimalused ennast täiendada ja tööturul osaleda, kui nad seda soovivad ja tervis lubab," lausus ta.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD