Ilm läheb lähipäevadel oluliselt külmemaks

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel läheb lähipäevil ilm oluliselt külmemaks ning kui selle nädala esimesel poolel võib kohati veel esineda Lääne-Eesti saartel plusskraade, siis järgmise nädala alguses võib õhutemperatuur langeda -18 kraadini.

Teisipäeval laieneb madalrõhkkond Skandinaaviast Läänemere äärde. Lõunakaare tuul tugevneb veidi. Öösel võib saartel ja looderannikul kohati lörtsi ja lund sadada. Õhutemperatuur tõuseb Eesti lääne- ja põhjaservas 0 kuni -4 kraadini. Sisealadel on enam selgimisi ja õhutemperatuur langeb -5 kuni -10 kraadini. Päeval laieneb lumesadu ida poole, saartel tuleb lörtsi. Puhub tugev edela- ja lõunatuul. Õhutemperatuur tõuseb saartel ja läänerannikul 0 kuni +2 kraadini, sisemaal on õhutemperatuur -1 kuni -6 kraadi piires.

Kolmapäeval liigub madalrõhulohk üle Eesti. Aeg-ajalt sajab lund ja lörtsi, saartel ja läänerannikul ka vihma. Puhub veel tugev edelatuul, päeva jooksul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2 kuni +1, Kesk- ja Ida-Eestis -2 kuni -8, päeval 0 kuni +3, Ida-Eestis 0 kuni -3 kraadi.

Neljapäeval liigub uus ja aktiivne madalrõhkkond Lõuna-Rootsist Läti kohale. Öö hakul tuleb sekka veel lörtsi, pärast keskööd lumehooge. Hommikuks mõneks ajaks sajud hõrenevad. Tuul pöördub põhja ja kirdesse. Õhutemperatuur langeb 0 kuni -5 kraadini. Päeval jääb Eesti tsükloni külmemasse põhjaserva. Aeg-ajalt sajab lund. Puhub tugev kirdetuul. Õhutemperatuur on -1 kuni -5 kraadi, õhtul õhutemperatuur langeb.

Reedel tuleb eemalduva madalrõhkkonna järel veel nõrka lund. Puhub tugev kirdetuul. Päeval jääb sajuhooge harvemaks. Tugev kirde- ja põhjatuul jääb alles õhtu poole veidi nõrgemaks. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -4 kuni -9 kraadi. Kui taevas peaks selgemaks tõmbuma, võib õhutemperatuur paar kraadi madalamale langeda.

Laupäeval madalrõhkkonna mõju väheneb ja kõrgrõhkkond tugevneb. Siin-seal sajab veel nõrka lund. Tuul puhub kirdest ja tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on -5 kuni -10, öösel sisemaal kuni -15 kraadi.

Pühapäeval tuleb kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta ja nõrga kirdetuulega. Õhutemperatuur on öösel -10 kuni -15, päeval -6 kuni -11 kraadi.

Järgmise nädala esmaspäeval püsib ilm kõrgrõhkkonna servas sajuta ja vaikne. Selgineva taeva all langeb õhutemperatuur öösel -9 kuni -14, kohati -18 kraadini, päeval on õhutemperatuur -6 kuni -11, Ida-Eestis kuni -15 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD