Lennujaamale pommiähvarduse teinud mees sai šokivangistuse

Pilt on illustratiivneTartu maakohus karistas esmaspäeval lühikese šokivangistusega meest, kes süüdistuse järgi tegi möödunud nädala lõpus Tallinna lennujaamale pommiähvarduse.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul jäi 54-aastane Andres Saar süüdi avaliku korra rikkumises, mis oli seotud lõhkekehaga ähvardamisega, ning kohus määras talle selle eest ühe aasta ja viie kuu pikkuse vangistuse. Sellest ühe kuu peab mees reaalselt trellide taga veetma, ülejäänud karistusaja aga kandma tingimisi poolteise aasta pikkuse katseajaga.

Süüdistuse kohaselt helistas Saar selle aasta 5. jaanuaril kella 13 ajal häirekeskusesse ning ütles, et Hurghadasse väljuvale lennule mineva naise kotis on pomm. Lennujaamas teostati kontroll, lõhkekeha ei leitud.

Asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist.

Politseil läks aega vähem kui tund, et välja selgitada võimaliku helistaja asukoht. Kell 14.10 pidasid Lõuna prefektuuri politseiametnikud kinni pommiähvarduse tegemises kahtlustatava mehe. Mees peeti kinni tema elukohas, mis asub Tartumaal Konguta vallas. Sealt leiti ka mobiiltelefon, millelt tehti kõne häirekeskusse.

„Kuigi mees ei ole varem kriminaalkorras karistatud ning ta kahetseb oma tegu, nõudsin talle kohtus šokivangistust,“ kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Jüri Vissak.

Kohtumenetluse pooled saavad esmaspäevast otsust vaidlustada 15 päeva jooksul.

Tallinna lennujaama pressiesindaja kinnitusel pommiähvardus lennujaama töös olulisi häireid ei põhjustanud, ülejäänud lennud toimusid tõrgeteta ning terminal töötas tavapärases rütmis.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD