Tallinna loomaaias sündinud lumeleopardi pesakond hukkus

Tallinna loomaaias aasta alguses sündinud kolm lumeleopardi poega ei jäänud elama, kuna nende ema ei hoolitsenud nende eest.

Tallinna loomaaia teatel sündis lumeleopard Mahnadil kolm poega eelmise nädala kolmapäeval, 2. jaanuaril.

Viieaastane emane lumeleopard Mahnadi saabus Tallinnasse 2009. aasta märtsis Prantsusmaalt Amneville'i loomaaiast. 2011. aasta 30. aprillil tõi lumeleopard Mahnadi ilmale oma esimese kutsika, kuid hülgas ta. Hiljem kutsikas suri.  Mullu 23. aprilli õhtul ja järgnenud ööl sündis Mahnadil kaks emast ja üks isane kutsikas, kuid et ta ei saanud nende toitmisega hakkama, võtsid loomaaia töötajad kutsikad oma hoole alla. Mahnadi paariline on temast kaks aastat vanem lumeleopard Otto.

Tallinna loomaaia teatel suri uue aasta esimesel päeval ka Aafrika päritolu pärdiklane, 11-aastane kaelusmangabei, kellele said saatuslikuks kasvajad munasarjades.

Loomaaias tekitas segadust ka aastavahetuse ilutulestik. Loomaaia teatel erutusid šimpansid aastavahetuse saluudist sedavõrd, et neil olid kolm päeva kõhud lahti. Paar söögikorda jätsid nad vahele ka, kuid nüüd on nad juba rahulikumad ja pisut uniselt uimased.

Möödunud aasta lõpus jõudis Tallinnasse Moskva loomaaiast toodud noor isane amuuri tiiger Botcman, kes on hästi kohanenud. Loomaaia teatel sööb tiiger hästi ja ei pelga sise- ja välispuuri vahet käia, kuid kipub igal võimalusel mööduvaid inimesi vastu võret hüpates ründama. Sestap on õuepuur juba ka remonti vajanud. Loom on geneetiliselt eriti hinnaline, sest tema vanemad on pärit loodusest.

Tallinna loomaaed otsib noorele amuuri tiigrile paariliseks noort emast amuuri tiigrit, sest vana ematiiger Speiga on juba üle 50 aasta vana.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD