Ajateenistusega rahule jäänute osakaal on pisut kasvanud

VTMöödud aastal ajateenistuse läbinud noortest jäi ligi 70 protsenti teenistusega rahule, võrreldes eelnenud aastaga on rahulolejate osakaal pisut kasvanud.

69 protsenti 2012. aastal ajateenistuse läbinud noortest jäi teenistusajaga rahule, rahulolu sõltub suuresti väeosa olme- ja väljaõppetingimustest, selgub kaitseressursside ameti tellitud uuringust.

Uuringu läbi viinud sotsioloog Juhan Kivirähk ütles teisipäeval ajakirjanikele, et tunamullu ajateenistuse läbinutest jäi teenistusega rahule 65 protsenti. Samas oli 2007., 2008. ja 2010. aastal ajateenijate rahuloluprotsenti kõrgem. Kivirähk nentis, et rahuolu teenistusega kõigub aastate lõikes palju.

Samas tõi Kivirähk esile, et erinevates väeosades teeninud noorte rahulolu erinevused on vähenenud ning mullu ajateenistuse läbinud noortest ei olnud ühegi väeosa puhul rahuolematuid üle 35 protsendi. Näiteks aasta varem jäid staabi- ja sidepataljonis teeninutest teenistusega rahule vähem kui pooled.

Kõige sagedamini nimetati rahulolematuse põhjuseks töö organiseerimatust ja ajaraiskamist, teisena ülemuste ebapädevust ja üleolevat suhtumist. Viimast tõid sagedamini esile kõrgharidusega ajateenijad.

Uuring viidi läbi posti teel, küsimustikud saadeti nii kutsealustele ning reservi arvatutele.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD