Ligi kümnendik kooli lõpetavatest tüdrukutest huvitub ajateenistusest

Pilt on illustratiivneSeitse protsenti tänavu kooli lõpetavatest tüdrukutest oleks huvitatud ajateenistuse läbimisest, selgub uuringust.

Tänavu kooli lõpetavatest tüdrukutest oleks kindlasti huvitatud ajateenistuse läbimisest seitse protsenti, võib-olla sooviks ajateenistuse läbida 26 protsenti tüdrukutest, ütles sotsioloog Juhan Kivirähk teisipäeval ajakirjanikele, tutvustades kaitseressursside ameti tellitud uuringut.

Kaitseressursside ameti (KRA) peadirektor Kairi Rikko märkis, et tüdrukutele annab seadusliku aluse ajateenistuse läbimiseks kaitseväeteenistuse seadus, mis jõustub tänavu 1. aprillil. Seni on tüdrukud saanud ajateenistuse läbida lepingulistena.

Rikko sõnul laekus eelmise aasta jooksul tüdrukutelt 24 avaldust ajateenistuse läbimiseks.

Kuperjanovi pataljoni ülem kolonelleitnant Maidu Allikas kinnitas, et kaitsevägi on tüdrukute ajateenistusse astumiseks valmis. Neidudest ajateenijad on tema sõnul kavas suunata peamiselt nendesse üksustesse, kus olmetingimused on paremad.

Möödunud aasta novembris gümnaasiumite ja kutsekoolide lõpetajate seas läbi viidud küsitlusest selgus ka, et 2013. aastal kooli lõpetavad tüdrukute hulgas on poistest rohkem neid, kes peavad ajateenistust vajalikuks.

Nii pidas 2013. aastal lõpetavatest poistest ajateenistust kindlasti vajalikuks 30 ja pigem vajalikuks 41 protsenti, tüdrukute seas olid need näitajad vastavalt 39 ja 46 protsenti.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD