Enamus päästemeeskondadest jõuavad õnnetuskohta vähemalt 15 minutiga

Pilt on illustratiivneKuigi päästeamet vähendas mullu päästekomandode arvu, paranes päästemeeskondade õnnetuskohta jõudmise kiirus ning enamus neist on suutelised abivajajaid aitama vähemalt veerand tunni jooksul pärast väljakutse saamist.

Kui 2011. aastal jõudis õnnetuskohta 1-15 minuti jooksul 84 protsenti kolme-neljaliikmelistest päästemeeskondadest ja 16 protsendil võttis see kauem aega, siis mullu olid valmis 1-15 minuti jooksul õnnetuskohta jõudma juba 93 protsenti päästemeeskondadest ning kauem võttis see aega vaid 6,8 protsendil.

Päästeameti peadirektori Kalev Timbergi sõnul vähenes samas mullu riiklike päästekomandode arv 81-lt 72-ni. "Siinkohal tahangi ümber lükata linnalegendi, et päästjad on pidevalt koondatud. Tegelikult ei ole päästjate arv vaatamata komandode reformile viimase nelja-viie aasta jooksul muutunud," rõhutas Timberg.

Tema sõnul on päästeamet toetanud vabatahtlike päästeüksuste loomist kohtadesse, kus riiklikud komandod on kaotatud. Nii kasvaski mullu märgatavalt vabatahtlike pritsimeeste arv. "Möödunud aasta lõpuks oli üle Eesti kokku 95 vabatahtlikku päästekomandot ehk tunamullusest 13 võrra enam. Vabatahtlike päästjate arv kasvas mullu 129 võrra, jõudes 1238-ni," ütles Timberg.

Mullu hukkus tuleõnnetustes 54 ning uppus 53 inimest. Päästjatel õnnestus tulekahjudest päästa 124, liiklusõnnetustest 357 ja muudest õnnetustest 141 inimest.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD