Maksuamet alustab tänavu tulumaksutagastust hiljemalt 28. veebruaril

Maksu- ja tolliameti teatel saab 2012. aasta tulu deklareerida ameti e-keskkonna kaudu alates 15. veebruarist ja elektrooniliselt tuludeklaratsiooni esitanutele, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aastal seadusekuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist hiljemalt 28. veebruaril.

Kiiresti tagastab maksuhaldur tulumaksu neile maksumaksjatele, kes esitavad tuludeklaratsiooni e-maksuameti/e-tolli kaudu ja kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli. Juhul kui inimene esitas oma eelmise, 2011. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega, see tähendab pärast möödunud aasta 2. aprilli, või tal olid maksuvõlad mullu 15. veebruarist kuni tänavu 14. veebruarini, siis tuleb maksutagastust oodata kauem.

Maksuameti teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kiire tulumaksutagastuse muudatus ennast õigustanud, sest õiguskuulekate maksumaksjate arv on tõusnud. "Kui 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega ligi 23 000 inimest, siis 2011. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega 9761 inimest," ütles ta, lisades, et samuti vähenes nende arv, kes olid aasta jooksul ametile võlgu.

Neljapäevast on 2012. aasta tulu deklareerimise teave üleval maksu- ja tolliameti teemaveebis eesti, vene ja inglise keeles. Samuti avas amet tulu deklareerimise foorumi, kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid.

Comments  
  +2
Ei mingit viidet veebilehele, on siis mõtet ainult ühe kuupäeva pärast, artiklit kribida!
Oleks võinud kas või meelde tuletadagi, kui suur on näiteks selle aasta maksuvabastus!

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD