Mupo: eakatel linlastel pole tingimata vaja sõidukaarti kaasas kanda

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) kinnitab, et eakatel tallinlastel pole ühistransporti kasutades tingimata vaja rohelist sõidukaarti kaasas kanda ning piisab, kui neil on ühes isikut tõendav dokument.

Mupo teatel on viimase nädala jooksul korduvalt pöördutud nende mureliku küsimusega, kas tõesti peab 80-90-aastane inimene ühistransporti sisenemisel omama rohelist kaarti ning selle igal juhul valideerima ning kas vastasel juhul järgneb trahvimine.

Mupo ja transpordiamet kinnitavad, et eakad inimesed alates 65. eluaastast ja vanemad ei pea ilmtingimata omama rohelist sõidukaarti ning piisab sellest, kui neil on kaasas isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või pensionitunnistus.

„Loomulikult oleks kena, kui ühiskaardi soetanud eakas inimene selle ka valideeriks. Sellest oleks suur abi statistiliste andmete kogumisel,“ ütles mupo juhataja Monica Rand.

Tema sõnul ei saa seda vanainimesele kohustuslikuks teha. "Kinnitame, et kui eakal, üle 65 aasta vanusel inimesel on kaasas kehtiv isikut tõendav dokument, siis sellest piisab täiesti. Olgu ta siis Tallinna linna elanik või linna külaline Valgast, Pärnust, Narvast või Võrust. Usaldage ka mupo kontrolöre, kes omavad kogemust. Kartus, et vanainimesi trahvima hakatakse, ei ole kuidagi põhjendatud," ütles Rand.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD