Prokuröri nõudel peaks sarivägistaja ligi kümneks aastaks vangi minema

Pilt on illustratiivneHarju maakohtus astus kolmapäeval juba teistkordselt kohtupinki nelja naise vägistamises süüdistatav Eero Pesuri, kes prokuröri hinnangul tuleks saata ligi kümneks aastaks vangi.

Prokurör nõudis Pesurile 14-aastast vangistust, kuid kuna kohus arutab süüasja lühimenetluse korras, läheks sellest kolmandik maha ning järele jääks üheksa aastat ja neli kuud vangistust.  Pesuri kaitsja leidis, et kohus peaks süüalusele määrama karistuse sanktsiooni keskmises määras, millest tuleks lühimenetluse sätteid arvestades kolmandik maha võtta.

Süüasja kinniste uste taga arutanud kohus kuulutab lahendi 31. jaanuaril.

Harju maakohus pidi arutama Pesuri süüasja juba teistkordselt, sest Tallinna ringkonnakohus tühistasmullu mai lõpus Pesuri süüdimõistmise ja saatis kaasuse uueks arutamiseks tagasi esimese astme kohtusse.

Maakohtu esimese otsuse peale esitas apellatsioonkaebuse kaitsja, kes leidis, et maakohtu süüdimõistvas otsuses jäi motiive vajaka. Sama leidis ringkonnakohtus ka prokurör.

Harju maakohus mõistis mullu 25. aprillil 33-aastase Eero Pesuri süüdi vägistamises, sugulise kire vägivaldes rahuldamises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises ja mõistis talle lühimenetluse korras kuue aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus tunamullu 18. märtsi, kui politsei ta kinni pidas.

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee oli eelnevalt nõudnud Pesurile 15-aastast vangistust ehk maksimumkaristust. Lühimenetluse tõttu saanuks kohus prokuröri nõude põhjal reaalslet määrata 10-aastase vangistuse. Pesuri kaitsja Tõnu Meidra palus kohtul olla leebem ja mõista karistus sanktsiooni keskmises määras.

Süüdistuse järgi vägistas Eero Pesur neli naist aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal. Kaht ohvrit ründas mees tunamullu 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ka ühe naise suhtes sugulise kire vägivaldses rahuldamises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime samalaadse kuriteo, ja seadusliku aluseta teiselt inimeselt vabaduse võtmises.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD