Ansip: korralikku plaani Estonian Airi päästmiseks ei ole

Kolmapäeval riigikogu infotunnis küsimustele vastuseid andes ütles peaminister Andrus Ansip, et praegu puudub korralik plaan riigile kuuluva lennufirma Estonian Airi päästmiseks.

"Meil ei ole praegu olemas ka väga korralikku plaani A ja kui pole plaani A, siis ei ole meil mõtet loota, et kellelgi on olemas plaan B, C, D ja E juhuks, kui plaan A ei realiseeru," ütles minister vastates Keskerakonna fraktsiooni liikme Aivar Riisalu küsimusele, kas Eestil on alternatiivne plaan ka juhuks, kui Euroopa Komisjon peaks tunnistama Estonian Airile antava laenu riigiabi reeglite vastaseks.

Praegust plaani Estonian Airi majandusraskustest päästmiseks hindas Ansip võrdlemisi hapraks ja sõltuvaks suuresti Euroopa Komisjoni vastavast otsusest riigiabi seaduslikkuse kohta. Euroopa Komisjon annab loa lennundusettevõtte restruktureerimise puhul abistamiseks ainult ühe korra, selgitas Ansip. "Selleks et Euroopa Komisjon saaks olla veendunud, et üks kord jääb tõepoolest ainsaks korraks, peab olema väga korralik äriplaan," ütles ta. "Praegu sellist äriplaani, millega veenda Euroopa Komisjoni, pole meil olemas."

Küsimusele valitsuse poliitilise vastutuse kohta Estonian Airi hetkeseisus, vastas peaminister, et Estonian Air ei ole olnud kunagi korralik kasumit teeniv ettevõte ning seda on pidevalt tulnud toetada täiendavate kapitalisüstidega ja erinevate laenudega.

Samuti lükkas Ansip ümber kahtlused, et lennufirma võiks minna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi alluvusest rahandusministeeriumi haldusalasse, sest sellised muudatused ei tuleks kuidagi kasuks lennufirma olukorra üldiseks parandamiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD