Riigikogus viiakse läbi HIV kiirtestimine

Riigikogu sotsiaalkomisjon korraldab koostöös ettevõtete koalitsiooniga „Ettevõtted HIV vastu“ kolmapäeval riigikogu liikmete HIV-teemalise koolituse ning kiirtestimise.

HIV-teemaline koolitus algab riigikogus kell 11 ja kiirtestimine kell 13, teatas riigikogu pressitalitus BNS-ile.

„Kell 11 algab HIV teemaline koolitus ning pärast seda toimub riigikogu liikmete ja teiste soovijate kiirtestimine, et olla eeskujuks selle teema teadvustamisel ühiskonnas,“ ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna.

Tsahkna osutas koalitsiooni „Ettevõtted HIV vastu“ andmetele viidates, et Eestis on hinnanguliselt iga 80. tööealine inimene HIV-i nakatunud ja tänane peamine väljakutse seisneb selles, kuidas HIV-i levikut tööealise elanikkonna seas piirata ja kuidas muuta avaliku arvamust HIV teema suhtes laiemalt.

Parlamendisaadiku Maret Maripuu sõnul on uute nakatumiste vältimiseks ning kahjude vähendamiseks oluline jätkata ennetustegevusi, mis on juba häid tulemusi andnud. „Loodan, et riigikogu liikmed ei hiili võimalusest pelglikult mööda, vaid pühendavad kaks tundi oma ajast koolitusele ja panustavad ennetustöösse,“ ütles Maripuu.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD