Väiksemad erakonnad ja ühendused plaanivad valimisteks jõud ühendada

Eesti erakonnad ja ühendused valmistuvad kohalikeks valimisteks ning Rohelised, Vaba Isamaaline kodanik (VIK) ja Demokraatide ühendus peavad läbirääkimisi, et minna sügisestele valimistele ühiselt, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) otsustab konkreetselt kevadel, millise ühenduste ja parteidega koostööd tegema hakatakse. Praegu peetakse konsultatsioone

Vaba Isamaalise Kodaniku juhatuse liige Külliki Kübarsepp sõnas, et hetkel liigutakse selles suunas, et ollakse Tallinnas ja Tartus välja minemas. Ta lisas, et teised on sellised väiksemad omavalitsused, kus veel vaagitakse erinevaid mõtteid.

Tallinna piirkonna ühendus peab kõige tähtsamateks partneriteks kodanikeühendusi ja asumiseltse ning väiksemaid erakondi.

Erakond Eestimaa Rohelised kavatseb kindlasti osaleda valimistel Tartus ja Tallinnas.

Roheliste esimees Aleksander Laane rääkis, et erakond on juba rääkinud VIK-i ja demokraatidega. "Oleme rääkinud veel suuremate ja väiksemate seltskondadega. Ikkagi koostöö saab põhineda kindlatel väärtustel ja kokkulepetel," lisas Laane.

Demokraatide Ühendus tahab koondada enda ümber inimesi, kes tahaksid kaasa aidata Tallinna arengule. Deniss Boroditš nimetab suuremate ühenduste kõrval ka asumiseltse ja korteriühistuid.

"Ei hakkas piiritlema ühe või teise organisatsiooniga aga tähtis on see, et inimesed armastaksid oma linna, kus nad tahavad kandideerida ja tahavad aktiivselt kaasa rääkida ja midagi muuta," rääkis Boroditš.

Kohalikud valimised on 20. oktoobril.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD