Paet: Putini avaldust tuleb võtta tõsiselt

Vladimir PutinVälisminister Urmas Paeti sõnul võtab ta tõsiselt Venemaa presidendi Vladimir Putini neljapäeval võetud avaldust Eesti ja Venemaa vaheliste suhete parandamise teemal ning ei pea seda pelgalt diplomaatiliseks viisakuseks.

"Volikirjade andmisel öeldakse erinevaid lauseid ja mõnikord ei öelda volikirjade üleandmisel üldse mitte midagi. Mina võtaks küll naaberriigi presidendi sõnu tõsiselt," ütles Paet BNS-ile.

Välisministri sõnul on Eesti eesmärk kogu aeg olnud jätkuvalt heade suhete omamine kõigi oma naabrite, sealhulgas Venemaaga.

"Vaadates viimaste aegade koostööd ja selle tihenemist paljudes valdkondades, on areng olnud positiivne. Kui me vaatame majandussuhteid ja inimestevahelisi kontakte, näiteks turismi või erinevate ministeeriumite vahelist suhtlust, on suhted viimastel aastatel läinud selgelt ülesmäge. Selline suund võiks jätkuda. See on väga positiivne, kui Venemaa president näeb vajadust suhteid Eestiga edasi arendada," lausus Paet.

Paeti sõnul sõnul on see normaalne, kui kahe naaberriigi vahelised suhted on töised, sisukad ja teineteisest lugupidavad.

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas neljapäeval Eesti suursaadikult Jüri Luigelt volikirja vastu võttes oma valmisolekut edendada Eestiga heanaaberlikke suhteid. "Me oleme naabrid, meie huvid kattuvad paljudes valdkondades. Ma teen ettepaneku kasutada see positiivne potentsiaal ära," ütles Putin neljapäeval Kremlis Moskvas välisriikide suursaadikutelt volikirju vastu võttes.

Putini kinnitusel on Venemaa valmis ehitama konstruktiivseid suhteid, järgides heanaaberlikkuse põhimõtteid ja austades teineteise huvisid.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD