Ilves: oleme valmis asjalikuks dialoogiks Venemaaga

President Toomas Hendrik IlvesPresident Toomas Hendrik Ilvese sõnul on Eesti alati soovinud Venemaaga häid suhteid ja on valmis ka praegu asjalikuks dialoogiks.

"Eesti on alati soovinud Venemaaga konstruktiivseid, heanaaberlikke ning vastastikku lugupidavaid ja vastastikku kasulikke suhteid," ütles Ilves BNS-ile kommentaariks Venemaa presidendi Vladimir Putini neljapäevasele avaldusele.

"Oleme valmis avameelseks, asjalikuks ja püsivaks dialoogiks kõigil teemadel, mis puudutavad Eesti-Vene kahepoolset koostööd nagu ka NATO ja Euroopa Liidu suhteid Venemaaga," lausus Ilves.

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas neljapäeval Eesti suursaadikult Jüri Luigelt volikirja vastu võttes oma valmisolekut edendada Eestiga heanaaberlikke suhteid, teatas Interfax. "Me oleme naabrid, meie huvid kattuvad paljudes valdkondades. Ma teen ettepaneku kasutada see positiivne potentsiaal ära," ütles Putin neljapäeval Kremlis Moskvas välisriikide suursaadikutelt volikirju vastu võttes.

Putini kinnitusel on Venemaa valmis ehitama konstruktiivseid suhteid, järgides heanaaberlikkuse põhimõtteid ja austades teineteise huvisid.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas Jüri Luige Eesti suursaadikuks Venemaal mullu juunis.

Comments  
  -9
Nu mis ma kostan ikka. :u
  +9
Jah nii on, parem Venelased kui juudid, kuigi kõik rahvad võiksid omal maal oma seaduste järgi ja rahus elada. Nagu näha, on küll tänasel Eestil iseseisvalt toimetulemine rasake,kuna rahvas on sunnituud kodumaalt põgenema seoses vaesuse kasvu ja üldise ebastabiilsuse tagajärjel, aga loodetavasti õnnestub peagi Eesti rahval valida omale väärilised juhid ja elu Eestimaal jätkub.
  +17
Rahva mälu on alles,,,mikihiir. Venemaaga läksid asjad per,,,e just sinu pärast, Ameerika juutide järeltulija. See ajab öökima ja isegi kommenteerida pole siin midagi. Terve see aeg kui elab eestlane omal maal on Venemaa olnud meie naaber aga juudid on tahtnud olla vahendajad ja vahendasid just väikse riigi pankrotti,,,Rootsi pankade nülgimine eesti rahvast on ehe näide. Minu vanaisa, võrukas ütles alati,,,kui kedagi pead kartma siis ainult juute, sest nad vahendavad ka sinu püksid jalast ja kommunism on juutide väljamõeldis ja kommunistid tapsid minu esivanemaid kui nad naasesid võitjatena Vabadussõjast,,,nii vihkan neid, kes süsteemi kuulusid. Eestlane on töökas ja tasu peab saama oma töö eest , mitte vahendajatelt. Sina Ilves aga maksa Toompea korteri rahad tagasi, mille erastamiseks sul puudus igasugune õigus,,,aitab, rsk,,kopp tuleb ette.
  -16
Ega Venelane tasuta ei tee midagi.
Vaata, et pärast nuga veel selga ei saa.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD