Eesti toetab suhete liberaliseerimist Euroopa ja Ladina-Ameerika vahel

Urmas Paet   Foto: www.google.comVälisminister Urmas Paet ütles Santiagos Euroopa Liidu ja Ladina-Ameerika ning Kariibi mere riikide ühenduse välisministrite kohtumisel, et Eesti peab majanduskasvu soodustamiseks oluliseks Euroopa majandussuhete liberaliseerimist Ladina-Ameerika ja Kariibi mere piirkonna riikidega.

„Mida vähem on piiranguid ja kitsendusi, seda suurem on võimalus majanduskasvuks,“ ütles Paet välisministeeriumi teatel.

Eesti välisministri sõnul on väga oluline uuenduslike lahenduste ja tehnoloogiate arendamine ning kasutamine. „Majanduskasvule aitavad kaasa erinevad e-lahendused ning infotehnoloogilised lahendused kõige laiemas mõttes,“ ütles Paet. „Eesti on valmis jagama oma e-valitsuse ja infotehnoloogia arengu kogemust ka huvitatud riikidega Ladina-Ameerikas,“ lisas ta.

Paeti sõnul peab Eesti vastse ÜRO inimõiguste nõukogu liikmena tähtsaks koostööd Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikidega inimõiguste olukorra parandamiseks maailmas. Samuti ühistegevusi koos Eestiga praegu ÜRO inimõiguste nõukokku kuuluvate piirkonna riikidega, näiteks Brasiiliaga. „Eesti prioriteedid – sooline võrdõiguslikkus ja naiste õiguste edendamine on oluline arenguks kõigis riikides,“ märkis ta.

Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide ühenduse tippkohtumise eesmärk on kahe regiooni suhete tihendamine ning koostöö tihendamine investeeringute, kestliku arengu, majanduskasvu, julgeoleku ning elukeskkonna kvaliteedi valdkonnas. Kohtumise tulemusena allkirjastatakse Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere riikide ühenduse riigi- ja valitsusjuhtide poolt Santiago deklaratsioon, mis annab suuna edasisele strateegilisele partnerlusele ning tegevuskava.

Euroopa Liidu ning Ladina-Ameerika ja Kariibi mere maade tippkohtumisi peetakse iga kahe aasta tagant alates 1999. aastast.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD