Kohalikele valimistele läheb rekordarv kandidaate

Pilt on illustratiivneSuurparteid alustasid jaanuaris ettevalmistusi sügisel toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks, kõik kavatsevad suurendada valimistel kandideerivate inimeste arvu, kirjutab Postimees.

"Meie eemärk on välja panna 5000 kandidaati ja 200 nimekirja," kinnitas Reformierakonna peasekretär Martin Kukk Postimehele partei eesmärki sellel sügisel toimuvateks kohalike omavalitsuste valimisteks.

Kuke sõnul on need numbrid tulnud alt-üles ehk siis kuidas, kus ja kui palju inimesi erinevatest piirkondadest on kandideerimiseks soovi avaldavad. Eelmine kord läks Reformierakond välja 2000 kandidaadiga ja 137 nimekirjaga, nii et hüpe on igal juhul oluline.

"Meil oli eelmine kord umbes 3000 kandidaati ja 203 nimekirja, see on see latt, millest ka seekord alla lasta ei taha," ütles Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

IRL ja sotsiaaldemokraadid kandideerijate ja nimekirjade osas nii kõrgeid numbreid ei sea, aga tublisti edeneda tahavad ka nemad. Näiteks sotsidel oli eelmistel valimistel oma nimekiri umbes 70 vallas ja linnas, siis seekord pannakse välja oma nimekiri umbes 130-140 kohas.

Kevadeks peaks olema enamik nimekirju kõikidel parteidel koos ning suure tõenäosusega ka suuremate kohtade esinumbrid-linnapeakandidaadid teada.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD