168 endist vanglaametnikku jätsid majandushuvid deklareerimata

Pilt on illustratiivneEelmisel aastal jätsid enda majandushuvide deklaratsiooni esitamata 168 vanglaametnikku, kelle kohta anti info politseile ning seejärel algatati väärteomenetlus, kirjutab Eesti Päevaleht.

"Justiitsministeeriumi deklaratsioonihoidja märkis, et deklaratsiooni esitamisega hilinenud ametiisikutele tuletati seadusest tulenevat kohustust meelde ning paluti selgitada, miks deklaratsioon on esitamata,” selgitas riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjon juht Andres Anvelt.

Aruande kohaselt edastas Tallinna vangla politseile materjali 102, Viru vangla 49 ning Harku ja Murru vangla 17 ametiisiku kohta. „Tallinna vangla edastatud materjalide alusel algatati 87 väärteomenetlust, mille osas käib praegu menetlus,” seisab aruandes.

Majandushuvide deklaratsiooni peab tingimata esitama ka kaks aastat pärast ametist lahkumist, kuid mingil põhjusel endised ametnikud seda ei teadnud.

Väärteomenetlus on algatatud korruptsioonivastase seaduse paragrahvi 26 alusel, mis käsitleb majanduslike huvide deklaratsiooni mittenõuetekohast esitamist. Avalikustamisele kuuluva majanduslike huvide deklaratsiooni esitamata jätmise eest võib määrata kuni 300 trahviühiku (1200 eurot) suuruse rahatrahvi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD