Ansip lubas Gruusiale tuge e-tervise süsteemi ülesehitamisel

Peaminister Andrus Ansip sõnas kohtumisel Gruusia välisministri Maia Pandžikidzega, et Eesti on valmis jagama Gruusiale kogemust e-tervise süsteemi ülesehitamisel.

Peaminister Andrus Ansip kinnitas kohtumisel Gruusia välisminister Maia Pandžikidzega, et Eestil on kindlasti eksperte ja ettevõtjaid, kes on valmis e-tervise süsteemi ülesehitamise kogemust ka Gruusias rakendama, teatas BNS-ile valitsuse pressiesindaja. Gruusia välisminister tänas Eestit toetuse eest e-tervise süsteemi arendamisel.

Pressiesindaja märkis, et detsembris ja jaanuaris tutvusid Gruusia parlamendisaadikud Eesti e-tervise alase seadusandliku baasiga ning praegu valmistatakse ette Gruusia sotsiaalministri visiiti Eestisse, jätkamaks koostööd e-tervise süsteemi loomisel Gruusiasse. Gruusia valitsus loodab Eesti eeskujul arendatud e-tervise süsteemi rakendada juba sel aastal.

Gruusia minister kinnitas, et uus valitsus jätkab tööd Euroopa Liidu ja NATO kursil. „Me ei tee reforme üksnes liitumise eesmärgil - me tahame reformidega oma riiki arendada, lahendada riigis olevaid probleeme,“ ütles välisminister.

"Meie senine koostöö on olnud väga hea ja soovime ka edaspidi maksimaalselt Gruusia soovidele ja vajadustele vastu tulles pakkuda oma kogemust reformide läbiviimisel," ütles Ansip.

Ka ütles Ansip Pandžikidzele, et ootab Gruusia peaministrit visiidile Eestisse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD