Demokraadid kavatsevad valimistel osaleda viies omavalitsuses

Kolmapäeval toimunud MTÜ Demokraatide valimiskoosolekul otsustati osaleda 2013. aasta sügisel toimuvatel kohalike volikogude valimistel vähemalt viies omavalitsuses.

„Meie eesmärk on luua tugev ühisjõud, kelle eesmärk pole vastandumine, vaid läbi koostöö astuda samm inimesele lähemale. Selle saavutamiseks alustame võimalikult laiapõhjalisi läbirääkimisi kõigi erakondade ja teiste kolmanda sektori ühendustega,“ teatas Demokraatide esimees Rainer Vakra BNS-ile.

Vakra rõhutas, et need inimesed, kes ei ole rahul sellega, mis poliitikas toimub ja soovivad oma kodukohas midagi paremaks muuta peavad kindlasti valimistel kandideerima. „Vaid nii saame olla oma kodukandis otsustaja rollis.“

Demokraatide hinnangul on oluline riigi ja omavalitsuse koostöö ning need kaks ei tohiks käia eri rada. „Oleme korduvalt juhtinud tähelepanu vajadusele parendada üle Eestilist koostööd riigi ja omavalitsuste vahel. Ühtlasi oleme teinud konkreetseid ettepanekuid kohaliku elukeskkonna parendamiseks. Olgu selleks näiteks Tallinnas igas linnaosas nädalavahetuseks ühe lasteaia avamine lastehoiuks või Võrus ühistranspordi küsimuste lahendamine,“ selgitas Vakra.

MTÜ Demokraadid on esindatud nii Euroopa Parlamendis, riigikogus kui ka Tallinna Volikogus. MTÜ Demokraatide juhatusse kuuluvad Inara Luigas, Lembit Kaljuvee, Kalle Laanet, Deniss Boroditš, Ain Seppik, Vilja Savisaar- Toomast, Toomas Varek ja Rainer Vakra

Järgmised kohalikud valimised toimuvad Eestis 20. oktoobril.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD