Komisjon toetas kaherajalistel teedel piirkiiruse tõstmata jätmist

Pilt on illustratiivneValitsuse liikluskomisjon kiitis heaks ettepaneku mitte tõsta tänavu suurimat lubatud sõidukiirust kaherajalistel teedel 100 kilomeetrini tunnis.

Kolmapäeval koos olnud valitsuse liikluskomisjon kiitis heaks maanteeameti ettepaneku mitte tõsta suurimat lubatud sõidukiirust kaherajalistel teedel 100 kilomeetrini tunnis, samas säilib neljarajalistel esimese klassi maanteelõikudel suvine kiiruspiirang 110 km/h, teatas BNS-ile maanteeameti pressiesindaja.

Ka otsustas komisjon moodustada töörühma uue, liiklusohutust, tee klassi ning liiklussagedust arvestava kiirusrežiimi mudeli väljatöötamiseks. Sealhulgas kaalutakse ka võimaliku talvise alandatud piirkiiruse kehtestamise vajadust.

Liikluskomisjon kiitis heaks politsei ettepanekud liiklusjärelevalve tõhustamiseks, mille hulka kuulub ka väärteo raskusastmele vastavate karmimate karistuste rakendamine. Pressiesindaja selgitas, et karmus ei tähenda alati ainult suurt rahatrahvi, vaid ka muid võimalusi, näiteks juhtimisõiguse äravõtmist, põhi- ja lisakaristuse üheaegset kohaldamist, süüteo toimepanemise vahendi e sõiduki konfiskeerimist või paadunud kiiruseületajate arestimajja saatmist.

Ka kuulas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kogunenud komisjon ära ülevaate möödunud aasta liiklusohutusalasest olukorrast. Kuigi mullu liiklusohutusalane olukord paranes, pidas komisjon vajalikuks jätkata tegevusi liikluse ohutumaks muutmisel, sealhulgas liiklusohtlike kohtade likvideerimist, jalg- ja jalgrattateede ehitust ja valgustustingimuste parandamist ohtlikemates kohtades. Samuti lisanduvad tänavu kiiruskaamerad Harjumaa teedele

2008. aastal moodustatud liikluskomisjoni ülesanded on liiklusohutusprogrammist tulenevate tegevuste koordineerimine, valitsuse nõustamine liiklusohutuse küsimustes ning liiklusohutusealaste ettepanekute tegemine valitsusele.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD