Ansip lubas kandideerida suvisel üldkogul taas Reformierakonna juhiks

Reformierakonna esimees ja peaminister Andrus Ansip kinnitas reedel erakonna volikogul, et peab oma lubadust juhtida erakonda praeguse valitsuse volituste lõpuni.

Ansip ütles erakonnakaaslastele, et kandideerib suvel toimuval erakonna üldkogul kindlasti taas erakonna esimeheks, nii nagu ta aasta tagasi vabariigi aastapäeva eel lubas, teatas Reformierakonna pressiesindaja BNS-ile.

"Minu käest on eriti opositsiooni poolelt küsitud, kas ma kavatsen juunis kandideerida erakonna esimeheks. Omadele võin otse öelda - jah, kavatsen küll. Kui keegi tahab ka, siis tere tulemast - tuleb võistelda minuga. Erakond on olnud kuus kuud rünnaku all ja mul ei ole mitte vähimatki õigustust sellises olukorras erakonda lahinguväljale maha jätta," ütles Ansip.

Ansip ütles, et isegi raskete rünnakute all jätkas Reformierakond oma kindla poliitilise joone ajamist. "Vajaduspõhiste lastetoetuste reformi algatamise ajal üritati aina väita, et see on vaid tähelepanu kõrvale juhtimise aktsioon. Aga meie tegime selle reformi ära. Ma arvan, et tähelepanu see kellelgi kõrvale ei juhtinud, aga abivajajate perede jaoks tegime ühe suure asja küll," rääkis Ansip erakonna volikogul.

Ansip lisas, et selle aasta jaanuaris on Reformierakonnaga avaldanud soovi liituda ligi 600 uut inimest. "Miks? Kas meil on parasjagu mingi reklaamikampaania meedias käimas? Ei ole. Inimesed on lihtsalt hakanud mõtlema, kes on need poliitikud, kes nende endi ja Eesti huvisid kõige paremini kannavad ja kaitsevad."

Uuringufirma TNS Emor erakondade populaarsusuuringu andmetel langes aastaid populaarseim partei olnud Reformierakond jaanuaris Keskerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) järel kolmandale kohale. Keskerakonda toetas jaanuaris 28, SDE-d 27, Reformierakonda 20 Isamaa ja Res Publica Liitu 16 protsenti küsitlusele vastanutest. Emor küsitles rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel 899 valimisealist kodanikku. Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus. Jaanuaris oli "ei oska öelda" osakaal 38 protsenti.

Andrus Ansip on olnud Reformierakonna esimees alates 2004. aasta novembrist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD