Türi volikogu tõstis pooleks tunniks ametnike palka

VTJärvamaa Türi vallavolikogu tõstis kolmapäeval eksikombel vallaametnike palgad nii kõrgeks, et selleks poleks eelarves raha jätkunud ning pool tundi hiljem oli volikogu sunnitud oma otsuse tühistama, kirjutab Järva Teataja.

Türi vallavalitsuse palgajuhendi kinnitamisel tegi vallavolikogu liige Toomas Šadeiko ettepaneku muuta palgagruppide erinevusi kümme protsenti. Kuigi ettepanek tuli opositsioonilt, hääletas selle poolt ka mitu koalitsiooni saadikut ja ettepanek pälvis toetust.

Pärast hääletust said volinikud teada, et nad hääletasid ametnike nii suure palgatõusu poolt, et eelarves ei jätku selleks raha. Mitu vallavolinikku tunnistas, et nad ei saanud hääletades täpselt aru, mille poolt nad hääletavad.

Pärast arutelu pani volikogu esimees Raivo Pink sama küsimuse uuesti hääletusele ja siis hääletasid volinikud selle ettepaneku maha.

Toomas Šadeiko ütles pärast istungit, et pole kindel, kas volikogu esimees käitus õiguslikult, kui pani vastuvõetud volikogu otsuse uuesti hääletusele. Ta lisas, et volikogu esimehe roll peaks olema see, et kõik saadikud saavad enne hääletust selgelt ja üheselt aru, mille üle hääletus käib.

Comments  
  +1
See ei saa olla normalne

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD