Vangi pandud narkoärika väitel rikkus ta seadust haige ema toetamiseks

Pilt on illustratiivneLõppeval nädalal jõustus karistusotsus, mis tõi pika vangistuse suures koguses uimasteid omanud mehele, kes enda väitel oli sunnitud narkoäri ajama haige ema toetamiseks.

1970. aastal sündinud Oleg jäi korrakaitsjatele vahele mullu jaanuaris, kui politseinikud leidsid mehel Tallinnas Sõle tänaval asuvast elukohast kokku 77,45 grammi amfetamiinipulbrit. Olegi suhtes käivitus kriminaalmenetlus, mille lõppedes sai ta süüdistuse suures koguses narkootikumide ebaseaduslikus käitlemises isiku poolt, kes on ka varem sarnase kuriteo sooritanud. Nimelt oli Harju maakohus määranud talle 2006. aasta sügisel samasuguse uimastikuriteo eest kolmeaastase vangistuse.

Ilmselgete süütõenditega silmitsi asetatud Oleg tunnistas narkootikumide omandamist ja püüet neid müüa, kuid väitis, et oli sunnitud seadust rikkuma. Oleg väitis, et Šotimaalt kodumaale naastes leidis ta eest haigestunud ema, kelle tõttu ta tagasi võõrsile tööle minna enam ei saanud. Kuna aga kodumaal tal sissetulek puudus, oligi ta sunnitud raske majandusliku olukorra leevendamiseks minema kuritegelikule teele.

Harju maakohus ei lasknud end Olegi kurvast jutust häirida, vaid võttis seisukoha, et kuna süüalune pani raske narkokuriteo toime juba teistkordselt, tuleb talle määrata reaalne vangistus. Nii saatiski maakohus Olegi mullu juunis viieks ja pooleks aastaks vangi. Oleg esitas seepeale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, kuid ka teise astme kohus jättis talle määratud pika vangistuse jõusse.

Viimases lootuses esitas Olegi kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid kuna see ei saanud lõppeval nädalal menetlusluba, jõustus Olegile määratud viie ja poole aasta pikkune vangistus.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD