Menu

.      

Piirivalvurid tabasid Võrumaal üle veerandsaja illegaalse asiaadi

Pilt on illustratiivneLõuna prefektuuri piirivalvurid on pühapäeva jooksul tabanud Võrumaal 26 asiaadist illegaali, kes olid ebaseaduslikult Eestisse sisenenud.

Lõuna prefektuuri piirivalvurid jätkavad võimalike illegaalide tabamiseks läbiviidavat operatsiooni ning paluvad kõikidel valvsatel lõunaeestlastel, kes märkavad oma kodukandis liikumas kahtlustäratavaid asiaadi välimusega inimesi, sellest koheselt teada anda politsei hädaabinumbril 110, sest tegu võib olla ebaseaduslikult riiki sisenenud inimestega.

 

Ühtlasi võib eeldada, et illegaalid püüavad hääletada end mõnele sõidukile. Ka sellistest juhtudest palub politsei- ja piirivalveamet hädaabinumbrile viivitamatult teada anda, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel BNS-ile.

Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohvi sõnul on vähem kui ööpäeva vältel tabatud 26 illegaali suurim tabatud illegaalide hulk Euroopa Liidu välispiiril. Illegaale võib tema sõnul olla veelgi enam, kui praeguseks tabatud.

"Praegu tegeleb Lõuna prefektuur jätkuvalt aktiivselt illegaalide püüdmisega, oleme selleks täies valmisolekus ja vajadusel suuname operatiivselt piirkonda lisaressursse. Seejuures ootame kindlasti ka kohalike elanike kaasabi, sest tahes-tahtmata ei ulatu meie silmad ja kõrvad kõikjale. Lõuna-Eesti hõreasustusega piirkondades elavad kohalikud elanikud panevad kindlasti tähele võõraid, asiaadi välimusega inimesi, nende hääletamisi sõidukitele või muid ebatavalisi sõidukite ja isikute liikumisi," märkis Kohv.

Ta rõhutas, et sellistest kahtlustäratavatest tähelepanekutest tuleb kindlasti viivitamatult politsei hädaabinumbril 110 teada anda. "Tänan kõiki kodanikke juba ette - meie kõigi kohuseks on seista oma riigi julgeoleku eest," lausus Kohv.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD