Menu

.      

Tabatud illegaalidest on kõik peale ühe vietnamlased

Jäljed metsatee ääres, mis viitavad tõsisele sagimisele ja piirivalve aktiivsele tegutsemisele.	 Foto: Võrumaa TeatajaMöödunud nädala lõpus Võrumaal ebaseadusliku piiriületuse järel tabatud 28 illegaalist 27 on Vietnami kodanikud ning üks Armeenia alam, selgus isikute tausta uurimisel.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina täpsustas, et illegaalid tabati 3. veebruaril Võrumaal mitme grupina, millest suurim oli 12-liikmeline. 28-st tabatud illegaalist üks on naine, kolm on alaealised poisid ja ülejäänud täisealised mehed.

Kostina sõnul alustas politsei juhtunu asjus kriminaaluurimist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb välismaalase ebaseaduslikult üle piiri toimetamist ning näeb karistusena ette kuni 12-aastase vangistuse. "Kriminaalmenetluse raames kuulatakse kinnipeetud isikuid üle, selleks kaasatakse tõlk. Politsei- ja piirivalveamet on esitanud Tartu halduskohtule taotluse kinnipeetud isikute väljasaatmiskeskusse saatmise kohta," lisas Kostina BNS-ile.

Tegu on seni suurima tabatud illegaalide hulgaga Eesti riigi poolt hallataval välispiiril, tõdes politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kõik Venemaalt Eestisse ebaseaduslikult sisenenud inimesed tabati möödunud nädala lõpus Võrumaal Miikse, Viitka ja Saarde külades.

Lõuna prefektuuri prefekt Tarmo Kohv ütles, et kuna surve Eesti riigi poolt hallatavale välispiirile on suurenenud, tehakse veelgi tihedamalt koostööd Vene piirivalve ja kohalike elanikega. ",Kahtlemata on Võrumaal tabatud 28 illegaali kinnituseks efektiivsest koostööst piirivalvurite ja kogukonna vahel," lisas prefekt.

Mullu tabati Eesti lõunapiiril kokku 56 ebaseaduslikult riigipiiri ületanud isikut.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD