Eesti Energia eksis süsteemi rikke tõttu elektrihinna arvutamisel

Pilt on illustrativneJaanuari kaalutud keskmise börsihinna arvutamisel tekkis Eesti Energia hinnamoodulis tõrge, mille tõttu läksid börsihinnad ühe tunni võrra nihkesse ja ettevõtte börsihinnaga pakettide elektrihinna arvutuses ilmnes 0,01-sendine arvutusviga.

Kõik kliendid, kes on valinud kas Kindel elektripaketi või kel on kaugloetav elektriarvesti, on saanud korrektsed arved, teatas Eesti Energia.

"Jaanuari kaalutud keskmise börsihinna arvutamisel tekkis meie hinnamoodulis tõrge, mille tõttu läksid börsihinnad ühe tunni võrra nihkesse. Kogu süsteemi töökindlus ja arvutuskäigud olid meil küll mitmekordselt üle kontrollitud, ent kuna viga tekkis alusandmetes, polnud seda võimalik kontrollide käigus tuvastada," selgitas Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor Sten Argos.

"Seni oli esimene avatud turu arveldusperiood üle ootuste hästi sujunud. Arvelduses on täpsus ülioluline, mistõttu tühistame seni väljastatud Muutuv ja Kombineeritud pakettide arved, kus arve summa arvutusvea parandamisel muutub ning väljastame uued arved," ütles Argos. "Ühtlasi võtame kasutusele täiendavad kvaliteedikontrolli meetmed."

Muutuv paketi keskmine ühetariifne hind koos käibemaksu ja marginaaliga oli jaanuaris 5,41 senti kilovatt-tunnist. Kahetariifse paketi puhul oli keskmine päevahind koos 5,97 senti kilovatt-tunnist ja ööhind 4,73 senti kilovatt-tunnist. Arvutusviga mõjutab elektriarveid keskmiselt neli eurosenti, märkis Eesti Energia.

Reedest saavad ettevõte sõnul uue arve ainult need Muutuv ja Kombineeritud pakettide kliendid, kelle elektriarve summa vea parandamisel muutub.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD