Kütusevargad põhjustasid Statoili tanklas reostuse

Kohtla-Järvel tekitasid kütusevargad neljapäeval Statoili tannklas reostuse, mille päästjad kokku korjasid ja likvideerisid edasise reostusohu

Häirekeskus sai Paate tänaval asuvas Statoili tanklas tekkinud kütusereostusest teate kell 12.06. Päästemeeskondade saabudes oli kütusetsisternist välja voolanud diislikütust 200 ruutmeetri suurusele alale. Päästjad piirasid ohuala, korjasid reostuse kokku ning takistasid kütuse laiali valgumist. Korjetööd lõpetati kella 15.47 ajal, teatas päästeameti korrapidaja BNS-ile.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS-i peadirektori Kai Realo kinnitusel põhjustasid reostuse automaattanklat rüüstanud kütusevargad. "Kukrusel asuva Statoil 1-2-3 automaatjaama videovalve salvestuste põhjal on hetkel teada, et 6. veebruari hilisõhtul murti sisse tankla kütusemahutisse ja alustati kütuse väljapumpamist, kasutades selleks patareidel töötavat portatiivset pumpa. Mingil ajahetkel varaste tegevust häiriti tankla külastajate poolt ning kiirustades lahkumise käigus jätsid vargad maha töötava pumba, mille töö tulemusena voolas diislikütus ümbritsevale territooriumile," selgitas Realo.

Statoil Fuel & Retail Eesti alustas juhtumi avastamisel koheselt koostöös päästeameti, keskkonnainspektsiooni ja prügikäitlusfirmaga RagnSells tekkinud reostuse likvideerimist. Tööd lõpetatakse reede hommikul. "Seoses asjaoluga, et maapind on külmunud, õnnestus operatiivse tegutsemise tõttu suurem osa kütusest kokku koguda enne sügavalt pinnasesse imbumist," lisas Realo.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS on vargusjuhtumist teavitanud ka politseid, kes käis ka kohapeal, ning algatatud on juurdlus kütusevarguse toimepanijate leidmiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD