Estcoy-15 on avastanud 30 relvapeidikut

Pilt on illustratiivneJalaväekompanii Estcoy-15 on kolme kuu jooksul avastanud relvapeidikut, mis sisaldasid ka täpsuspüsse ja isevalmistatud lõhkekehade materjali.

Afganistanis teeniv Eesti jalaväekompanii Estcoy-15 on kolme teenistuskuu jooksul avastanud patrullide ja operatsioonide käigus 30 illegaalset relvapeidikut, mis sisaldasid granaadiheitjaid, täpsuspüsse, laskemoona ja isevalmistatud lõhkekehade materjali, samuti 90 kilogrammi oopiumi, teatas kaitseväe peastaap BNS-ile.

„Oleme oma vastutusalal aktiivselt tegutsenud ja leidnud mitu vastase peidikut, see on sundinud Afganistani valitsuse vastased mässulised meie piirkonnas ettevaatlikumaks,“ ütles Estcoy-15 ülem major Tõnis Metjer.

Ta märkis, et üksus on saavutanud liikumisvabaduse kogu oma operatsiooniala piires. "Siin ei ole praegu ühtegi kohta, kuhu me ei saaks minna," sõnas Estcoy-15 ülem.

Kompanii on viimaste kuude jooksul lisaks patrullidele osalenud ka mitmel lahingugrupi operatsioonil, et häirida vastast või julgestada kohaliku politsei tegevust ning toetanud kohalikke julgeolekujõude liikluskontrollpunktide ülesseadmisel ja patrullide läbiviimisel.

"Hoolimata meie edusammudest on vastane jätkuvalt alal tegutsemas, lisaks on alale ilmunud mõningad uued relvasüsteemid nagu näiteks rauaalused granaadiheitjad. See viitab sellele, et vastane on saanud toetust väljastpoolt," ütles major Metjer. Samas tõi ta esile, et paljud kohalikud julgevad juba ka avalikult ISAF-i suhtes positiivset meelestatust välja näidata. Major Metjes märkis, et kohalikud on siiani olnud võimuvaakumis ning on sunnitud toetama ka Talibani.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-15 alustas teenistust Afganistani Helmandi provintsis möödunud aasta novembris. Kompanii teenistuskoht on patrullbaas Pimon.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD