Pere tapmise eest eluks ajaks vangi pandud mees ei saanud armu

Toomas Hendrik IlvesOma naise ja lapse tapmise eest aastaid tagasi eluks ajaks vangi mõistetud Rainar Roos ei saanud riigipealt armu.

President Toomas Hendrik Ilves otsustas teisipäeval, et 1972. aastal sündinud Rainar Roos peab talle määratud eluaegset vangistust trellide taga edasi kandma.

Kolm aastast tagasi väitis Roos, et tema süüasja kohta on ilmnenud uusi asjaolusid ning seetõttu peaksid kohtud kaasuse uuesti läbi vaatama, kuid riigikohus jättis toona tema teistmisavalduse menetlusse võtmata. Samuti on Roos varasemalt korduvalt presidendilt armu palunud, kuid seni tulutult.

Süüdistuse järgi tappis purjus Roos oma abikaasa Jaana (23) ja 2,5-aastase poja 1999. aasta 4. juuni öösel Harjumaal Aegviidus Kase tänava korteris.

Varem korra varguse eest karistatud endine treial Roos jättis emast, vennast ja isast ilma oma teise väikese poja Carlose, kes saatuslikul ööl viibis sugulaste juures.

Roos kinnitas hiljem kohtus, et tundmatud kurjategijad lõid ta sel öösel tema korteris une pealt teadvusetuks ning tapsid seejärel naise ja poja. Kohus Roosi juttu siiski ei uskunud ja määras talle eluaegnse vangistuse.

Hiljem on Roos korduvalt presidendilt armu palunud, kuid riigipea on tema palved rahuldamata jätnud.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD