Sigarettide smugeldamine tõi lätlasele kriminaalkaristuse

Pilt on illustratiivneTartu maakohtu Võru kohtumaja mõistis kolmapäeval kriminaalkorras süüdi lätlase, kes jäi tollitöötajatele vahele sigarettide smugeldamisega.

Tartu maakohus tunnistas Normunds Karklinši süüdi salakaubaveos ja mõistis talle 768 euro suuruse rahalise karistuse. Kuna kriminaalasi lahenes lühimenetluses, vähendati mõistetud karistust kriminaalmenetluse seadustiku alusel ühe kolmandiku võrra ja Karklinš peab kandma 512 euro suuruse rahalise karistuse.

"Karistusest on kantud juba 100 eurot, mille süüdistatav on maksnud riigi tuludesse tema kinnipidamise asemel võimaliku karistusena.Menetluskulude katteks peab Karklinš tasuma 432 eurot," ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNS-ile.

Eelmise aasta 2. märtsil liikus Normunds Karklinš sõidukiga Venemaalt Eestisse. Tollikontrolli käigus ei soovinud Läti kodanik midagi deklareerida.

„Kuna mees on ka varem üritanud lubatust rohkem Venemaa maksumärkidega tubakatooteid Eestisse tuua ning selle eest oli ka kohtu poolt karistatud, teostasid tollitöötajad täiendava kontrolli,“ kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Sirle Melk.

Süüdistuse kohaselt leidsid maksu- ja tolliameti töötajad lätlase auto armatuurlaua juurde ja salongi suunduvatest õhutorudest kokku 520 Venemaa maksumärkidega sigaretti, mis olid peidetud sokkidesse.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD