Käimlaoperaator palus Narvalt piirijärjekorra lühenemise tõttu abi

Pilt on illustratiivneBussiliikluse korrastamine ja järjekordade lühenemine Narva piiril mõjub kahjulikult piiripunkti avaliku käimla ärile, mille operaator pöördus abi saamiseks Narva linnavalitsuse poole, kirjutab Põhjarannik.

Poolesaja meetri kaugusel piiripunktist - Peetri väljakul Narva linnavalitsuse hoone esimesel korrusel tegutseva tasulise avaliku tualeti operaator on OÜ Niknas. WC töötab tasuvuspõhimõttel. Narva linn lõpetas käimla doteerimise 2011. aastal uue kontsessioonilepingu sõlmimisega 2013. aasta lõpuni.

"Nendel tingimustel tegutsesime kolm aastat," kirjutas OÜ Niknase juhatuse liige Ilja Kalatšov oma pöördumises linnavalitsuse poole. "Vastu pidasime üksnes üle Peetri väljaku Venemaa poole sõitvate turismibusside arvel. Igal aastal teeb toll piiriületuses mingeid muudatusi ja turismibussid sõidavad peatumata mööda."

Bussijärjekorrad jäid lühemaks pärast elektroonilise broneerimise süsteemi juurutamist. Lisaks suunduvad deklareeritava kaubaga turiste vedavad bussid nüüd kaubaterminali, see aga tähendab, et nad sõidavad Peetri väljakust ja sealsest tasulisest tualetist mööda. Rahvusvaheliste liinide bussid ületavad piiri hoopis väljaspool järjekorda.

Ettevõtja Kalatšov märkis, et kahjumist hoolimata on avalik WC avatud lepingus sätestatud kellaaegadel. "WC töötab, operaator asub tööpostil, aga külastajaid ei ole."

Ilja Katašov palus linnal korraldada sel teemal nõupidamine ja osutada abi. Linnavarakomisjon võib seda küsimust arutada juba järgmisel nädalal.

Üks ettevõtte kahest töötajast kinnitas Põhjarannikule, et klientide vähesuse tõttu on olukord väga raske. WC külastamise tasu 50 senti peab valveperenaine maksimaalseks: "Isegi Piiteri inimesed ütlevad, et nende jaoks on 20 rubla ehk 50 eurosenti paljuvõitu, aga kohalikud lasevad meid üldse maha, kui hinda tõstame."


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD