Andrus Ansip: võimulolijad ei mõtle üksnes endale

google.comPeaminister Andrus Ansipi sõnul ei ole riik ja omavalitsused jõudnud paljude abivajajateni, kuid ta ei ole nõus üldistava väitega, et võimulolijad mõtlevad üksnes enda heaolule.

Ansip ütles laupäeval Tartus Vanemuise kontserdimajas peetud kõnes, et valitsuse liikmete arusaama solidaarsusest väljendab ministrite palga külmutamine.

"Räägime konkreetselt. Ministrite palk oli 2008. aastal 20 protsenti suurem kui praegu. Juba neljandat aastat on valitsuse liikmete palk külmutatud. See väljendab meie arusaamist solidaarsusest. Sellise suhtumiseta poleks meil olnud vähimatki moraalset õigust oodata ka inimestelt ohverdust," lausus ta.

Valitsusjuht meenutas, et viimaste valitsuste ajal on kaotatud mitmeid eripensione ja privileege teatud ametikohtade täitjatele.

"Üldse näib, et taasiseseisvusaja viimasel kümnel aastal on võimukandjad järkjärgult loobunud sellest, mida esimest kümmet valitsenud poliitikud pidasid õigeks endale võtta. Näiteks 2003. aastast ei ole ka riigikogu uutel liikmetel enam eripensioni," sõnas Ansip.

Peaministri sõnul on tal raske mõista poliitikuid, kes endale 1990. aastatel eripensione kehtestasid ja kes on täna esireas ühiskondliku solidaarsuse häälekate nõudjatena. Ansip märkis, et solidaarsus ei ole abstraktne loosung ning inimlik soov hädasolijat aidata ei alga mitte riigist, vaid inimestest endist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD