Eestis elas vaesusriskis ligi veerand lastest

Pilt on illustratiivne2011. aastal elas Eestis vaesusriskis 24,8 protsenti alla 18-aastastest lastest, selgub Eurostati teisipäeval avaldatud uuringu tulemustest.

Vaesusrisk suureneb madalama haridusega vanematega peredes ja on väiksem kõrgema hairudusega vanemate peredes. Madalalt haritud vanematega peredes elas vaesusriskis 52,8 protsenti lastest, keskmise haridusega vanemate peredes 25,4 protsenti lastest ja kõrgelt haritud vanematega peredes 8,2 protsenti lastest.

Põliselanikest vanemate peredes elas Eestis vaesusriskis keskmiselt 19,7 protsenti lastest ja peredes, kus vähemalt üks vanematest oli sisserännanu, 16,9 protsenti lastest. Sisserännanud vanemate peredes elavate laste madala vaesusriski poolest oli Eesti Euroopa Liidu riikide hulgas esirinnas.

Kõige suurem protsent vaesusriskis elavaid lapsi oli 2011. aastal Bulgaarias (52 protsenti), Rumeenias (49 protsenti), Lätis (44 protsenti), Ungaris (40 protsenti) ja Iirimaal (38 protsenti). Kõige väiksem oli vaesusrisk Rootsis, Taanis ja Saksamaal, kus oli 16 protsenti vaesusriskis elavaid lapsi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD