Teeolud on jätkuvalt halvad

Pilt on illustratiivne  FOTO: Aigar NagelMeteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel jõudis laupäeva õhtupoolikul Eestisse torm ja lumesadu, tuule kiirus ulatub kohati kuni 25 m/s.

Pühapäeval lumesadu ja tuisk jätkuvad. Sadu on kohati tugev. Pärast keskööd tuul nõrgeneb lühiajaliselt mitmel pool, kuid hommikuks pöördub tuul kirdesse ja põhja ning paisub uuesti puhanguti 15-18, Lääne-Eesti saartel 13-18, puhanguti 20-25 m/s.

Lääne-Eesti saartelt laupäeva õhtul alguse saanud lumesadu ja tuisk muutis teeolud üle Eesti halvaks ning lähiajal pole olude paranemist oodata.

 

Maanteeinfokeskuse andmetel olid teekatted pühapäeva hommikul valdavalt lumised ja libedad. Põhi- ja suuremate tugimaanteede sõidujäljed ja piirkonniti sõidurajad olid kohati lumevabad või libedusetõrjest soolalumesegused. Sõidujälgede ja -radade vahel, samuti tee telgjoonel on nii soolalund kui libedust, teatas maanteeinfokeskus BNS-ile.

Nähtavus on lumesaju ja pinnatuisu tõttu piiratud. Lääne-Eesti saartel on teepinna temperatuur -1,5 kraadi ning sajab lörtsi, mandril on teepind -5,5 kuni -8, kraadi, sajab lund, paiguti tuiskab ning teedel on tuisuvaalusid.

Lähiajal lumesadu ja tuisk kestab, teeolud on jätkuvalt halvad. Maanteeamet soovitab liiklejatel arvestada halbade teeoludega ning varuda aega sihtkohta jõudmiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD