Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel osaleb 356 võistkonda

Foto: InternetEesti 2013. aasta noorte jalgpalli meistrivõistlustel osaleb rekordilised 356 võistkonda, kuhu registreeritakse üle 5000 noore vutimängija, teatas esmaspäeval jalgpalliliit.

"Meil on väga hea meel, et jalgpall on noorte seas jätkuvalt kõige populaarsem spordiala. Lisaks poistele on viimastel aastatel suurenenud ka jalgpalli mängivate tüdrukute arv, aga selles vallas soovime kindlasti veel kasvada," lausus liidu peasekretär Anne Rei.

Noorte meistrivõistlustel osaleb võistkondi igast Eestimaa nurgast. Esindatud on Tallinn, Tartu, Narva, Pärnu, Põltsamaa, Jõgeva, Vasalemma, Tääksi, Saku, Viljandi, Sillamäe, Rakvere, Elva, Võru, Tõrva, Kohtla-Järve, Kuressaare, Vändra, Haapsalu, Valga, Jõhvi, Paide, Viimsi, Maardu, Tabasalu, Keila, Loo, Põlva, Türi, Pakri, Kärdla, Kiili, Otepää, Märjamaa, Paikuse, Kilingi-Nõmme, Ülenurme, Kiviõli, Suure-Jaani, Tarvastu, Kuusalu, Kohila, Rapla, Laagri ja Viru-Nigula. Teist aastat järjest osaleb eriprojekti raames ka Petseri.

"Jalgpalliliidul on paigas noorte jalgpalli arendamise põhimõtted, mille alusel jagas noortekomisjon kõik võistkonnad alagruppidesse. Arvestada tuleb, et kõik saaksid eale vastava koormuse, samuti seda, et kõige nooremad ei peaks ette võtma pikki sõite. Jälgime koormusi ja kui näeme kõrvalekaldeid, siis anname vastavale klubile tagasiside," selgitas Anne Rei.

Noorte meistrivõistlused algavad sõltuvalt liigast kas märtsis, aprillis või mais.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD