Mulluse kuluhüvitise kasutas viimseni ära viis riigikogu liiget

Foto: WikipediaRiigikogu viis saadikut kasutas eelmisel aastal viimseni ära kogu tööga seotud kulude hüvitamiseks ette nähtud 12 168-eurose summa, kirjutab Postimees.

Viimaseni kulutas mulluse kuluhüvitise ära viis riigikogu liiget: reformierakondlased Tõnu Juul ja Urmas Klaas ning Keskerakonda kuuluvad Aivar Riisalu, Olga Sõtnik ja Yana Toom. Väga vähe jätsid maksimaalsest hüvitisesummast kasutamata ka keskerakondlased Mailis Reps, Priit Toobal ja Ester Tuiksoo, reformierakondlane Tarmo Leinatamm, sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof ning Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Aivar Kokk, kes kõik said hüvitiseks rohkem kui 12 000 eurot.

Kõige säästlikumalt käisid kuluhüvitistega ümber reformierakondlased Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liikmed Mart Laar ja Juku-Kalle Raid ning reformierakondlane Kaja Kallas, kes kasutasid kogu aasta peale vastavalt 826, 1279 ja 1739 eurot.

Riigikogu liikmetele hüvitatakse tööga seotud kulutusi kuni 30 protsendi ulatuses lihtliikme palgast ehk kuni 1014 euro ulatuses kuus. Kokku võisid saadikud aasta jooksul kulude hüvitamiseks kasutada seega kuni 12 168 eurot.

Comments  
  +5
Kindlasti on kulunud riigikogu liikmetel väga palju tööaega et korjata kokku tsekke mis esitatakse kulude katteks.
  -2
Muidugi tuleb kõik sirgeks lüüa. Kui ise ei löö löövad teised ja kokkuvõttes see ju väga väike summa riigieelarvest mis tuulde loobitakse.
  +3
Miksmitte kulutada ja raisata,kui on ette nähtud?elu tahab ju elamist ja volvod poleerimist,,lumpen ei saa vist kunagi aru milleks jahu ja vesi on hea!
  +7
Vastuvõtul maksis Evelini kleit 15000,soomlased kommenteerisid:Jõukalt elavad need virolased ,ise EU kuue vaesema riigi hulgas!
  +6
Ärma talu kodukulud on 72 000 eurot aastas,kuus üle 6000 maksumaksja raha. Varsti on meil vaba Eesti eesti rahvata.
  +7
Saaks ise pooltki niipalju kuluhüvitist koos siis oleks tõesti eesti hea koht kus elada ja pesa punuda.
  +9
Riigikogulased õpetavad kuidas kodukulusid kokku hoida,ise aga rabavad kuluhüvitisteks 12000euri,mis on võrumaalase 30ne kuu palk!?
Tulik,Klaas,Sibul,Tuiksoo jne.RIIGIKOGULANE VASTAB
http://www.vorumaateataja.ee/index.php/ee/component/content/article/63-viimased-uudised/4978-riigikogulane-vastab-kodukulude-kallinemise-kohta#comments
  +8

Quoting raiskaja:

Enamus eestlasi ei saa kuus niipalju palkagi kui härrade kuluhüvitus norm on. Erasektoris ei maksa sulle keegi kinni kütusekulu mis kulub tööle sôites ega lõunasööki.


Väga õige
  +10
Enamus eestlasi ei saa kuus niipalju palkagi kui härrade kuluhüvitus norm on. Erasektoris ei maksa sulle keegi kinni kütusekulu mis kulub tööle sôites ega lõunasööki.
  +4
Kõige vähem kulutas Aivar Sõerd 113,96.
Ajakirjanikud,kodutöö puudulik!
  +7
jaa raha on vähe,vähe on raha- käige õige.....

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD