Mõrva- ja vägistamissüüga mehe kohtuotsuse kuulutamine lükkub edasi

Harju maakohu lükkas edasi algselt kolmapäeval toimuma pidanud kohtuotsuse kuulutamise mehe suhtes, kes uurimisandmetel üritas vägistada tuttavat naist, seejärel mõrvas teda takistada üritanud naise kaaslase ning lõpuks vägistas ikkagi naise.

Kohtu pressiesindaja kinnitusel võttis kohus 30-aastase Denisi süüasjas otsuse tegemiseks lisaaega ning lahendi kuulutamise aeg selgub lähiajal.

Põhja ringkonnaprokurör Anneli Lumiste hinnangul on Denisi süü mõrvas, vägistamises, purjuspäi autojuhtimises ja sissetungis tõendatud ning kohus peaks saatma mehe 18 aastaks trellide taha.

Denisi kaitsja Vladimir Sadekov nõustus oma kliendi süüditunnistamisega purjuspäi autojuhtimises ning ka vägistamissüüdistusele ei vaielnud ta vastu, kuna ristküsitluse käigus võttis varem oma süüd eitanud Denis esimese vägistamisepisoodi omaks. Mõrva osas leidis aga kaitsja, et kohus peaks selle kvalifitseerima ümber tapmiseks või ettevaatamatusest surma põhjustamiseks ning määrama märgatavalt leebema karistuse kui nõuab prokurör.

Möödunud nädalal alanud protsessil võttis Denis algselt omaks vaid purjuspäi autojuhtimise, kuid mõrva, vägistamist ning ebaseaduslikku sissetungi ta eitas. Mõrva kohta lausus Denis, et vaid lõi kannatanut, kuid kelleltki elu ei võtnud.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel läks 30-aastane Denismullu ööl vastu 9. augustit külla tuttavale paarile nende Harjumaal asuvasse suvilasse. Paar ei soovinud aga Denisiga aega veeta ja seetõttu puhkes neil tüli.

Uurimisandmetel lõi alkoholijoobes Denis mehele korra rusikaga näkku ja üritas siis naist vägistada. Kui mees püüdis oma elukaaslast kaitsta, lõi Denis teda veel korduvalt rusikaga näkku, tekitades kannatanule eluohtlikke vigastusi. Seejärel vägistas Denis naise. Pärast Denisi lahkumist kutsus naine mehele kiirabi, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja mees suri sama päeva hommikul haiglas.

Järgmisel ööl naasis Denis suvila juurde ja tungis majja ning vägistas naise uuesti.

Politsei pidas Denisi kahtlustatavana kinni 13. augustil ja kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse mõrvas, vägistamises, omavolilises sissetungis ja mootorsõiduki joobes juhtimises. Nimelt selgus, et Denis oli mullu juunis kaks korda puruspäi autot juhtinud.

Süüdimõistmisel ootab varem kahel korral kriminaalkorras karistatud Denisi kuni eluaegne vangistus.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD