Neljapäeval on emakeelepäeva puhul lipupäev

Neljapäeval on emakeelepäeva puhul Eestis lipupäev, mil riigilipu heiskavad kõik riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised, teatas riigikantselei BNS-ile.

Emakeelepäeva hakati Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval tähistama 1996. aastal kooliõpetaja ja keelemees Meinhard Laksi eesvedamisel. Emakeelepäev meenutab, et eesti keele puhtus ning püsimajäämine sõltub eesti keele kandjatest ja kasutajatest.

 

Lipud heisatakse hiljemalt kell 8 hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb lipp pimedal ajal valgustada.

Eesti lipud heisatakse ka 3. jaanuaril Vabadussõjas võidelnute mälestuspäeval, 2. veebruaril Tartu rahulepingu aastapäeval, 24. veebruaril iseseisvuspäeval, Euroopa päeva puhul 9. mail, mai teisel pühapäeval emadepäeval ja 4. juunil Eesti lipu päeval. 14. juunil üleriigilisel leinapäeval heisatakse lipp leinalipuna. Lipupäevana tähistatakse ka võidupüha 23. juunil, jaanipäeva 24. juunil, taasiseseisvumispäeva 20. augustil, teadmistepäeva 1. septembril, hõimupäeva oktoobri kolmandal laupäeval ning isadepäeva novembri teisel pühapäeval.

Samuti heisatakse Eesti lipp riigikogu, kohalike volikogude ja Euroopa Parlamendi valimise päeval.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD