Kuperjanovi pataljon tähistab aastapäeva lahtiste uste päevaga

Kuperjanovi pataljoni kasarmus. Foto: INNO TÄHISMAALõuna Kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljon tähistab pühapäeval 17. märtsil taasloomise 21. aastapäeva lahtiste uste päeva ja kaitseväelise jalutuskäiguga.

Pataljoni allüksused asuvad jalutuskäigule läbi Võru linna kell 11, et demonstreerida linnarahvale rivilisi oskusi kui kaitseväelise korra ja organiseerituse alust. Kella 14-st 17-ni saavad huvilised osa võtta pataljoni lahtiste uste päevast. Kõigil külalistel palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument.

 

"Sel aastal soovime Kuperjanovi pataljoni 21. taasloomise aastapäeva tähistamise puhul pöörata tähelepanu koostööle Võru linna ja kohalike omavalitsustega ning avame uksed kohalikele elanikele," sõnas Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem, kolonelleitnant Maidu Allikas. "Ajateenijate puhul peame oluliseks suhtlust perekonna ja lähedastega, seega ootame aastapäeval külla nende vanemaid ja lapsi, õdesid ja vendi. Oodatud on ka kõik endised ajateenijad, kaadrikaitseväelased ja teenistujad," ütles kolonelleitnant Allikas.

Lahtiste uste päeval saavad huvilised tutvuda ajateenijate olmetingimustega, varustuse ja relvastusega ning saavad ülevaate allüksustest. Kaitseväelased demonstreerivad oma oskusi näidislahingus, külalised saavad maitsta sõdurisuppi. Siselasketiirus on täiskasvanud külalistel võimalik kaitseväelaste juhendamisel lasta sportrelvast ja lastel õhkrelvast. Kõige väiksemate külaliste jaoks on lastenurk, kus saab joonistada ja muud huvitavat teha.

Kuperjanovi jalaväepataljoni on praegu suurim jalaväepataljon Eestis, kus teenib pea 600 ajateenijat. Pataljon taasloodi 1992. aasta 18. märtsil Vabariigi Valitsuse otsusega nr 18. Taasloodud pataljoni esimene ülem oli kindralleitnant Johannes Kert (tol ajal kapteni auastmes), kes oli ka samas läbi viidud allohvitseride kursuse ülemaks. 1992. a. jõulureedel anti väeosale pidulikult üle lipp, mille kangast ehib surnupealuu selle all ristatud säärekontidega - väeosa ajalooline sümbol Vabadussõjast.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD