Kahe kuuga registreeriti ligi 6200 kuritegu

Tänavu on esimese kahe kuuga registreeritud ligi 6200 kuritegu, ehk ühe protsendi võrra rohkem, kui mullu sama aja jooksul.

Käesoleva aasta esimese kahe kuuga registreeriti kokku 6183 kuritegu, mida on 71 ehk ühe protsendi võrra rohkem, kui aasta tagasi sama ajavahemiku jooksul, selgub justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmetest.

Jaanuari ja veebruari jooksul langes kuritegude üldarv 76 kuriteoliigi puhul ja kasvas 66 puhul. Arvuliselt tõusis enim kelmuste ja joobes juhtimise kuritegude arv, viimaseid registreeriti kahe kuuga 542 juhtumit, mis on 80 juhtumi võrra rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Suurima langusega on endiselt varavastased kuriteod, millest varguste arv on vähenenud 156 juhtumi võrra. Nii poevargusi kui ka autode vargusi registreeriti varasemast vähem. Mõnevõrra on kasvanud sõidukitest ja eluruumidest toime pandud varguste arv. Tapmisi registreeriti kahe kuuga 11, mis on ühe võrra vähem, kui eelmisel aastal sama ajavahemiku jooksul

Justiitsminister Hanno Pevkur märkis, et kõikumised esimeste kuude kuritegude registreerimise statistikas on suured ning need hakkavad iga järgneva kuuga järjest rohkem stabiliseeruma, mistõttu parema pildi suundumustest saab paari kuu möödudes. "Küll paistab selgelt probleemse näitajana silma joobes juhtimiste arvu jätkuv kasv, kuna nende kuritegude registreerimine ületab selgelt nelja varasema aasta näitajad," lausus minister.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD