Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijaid tabas haiguspuhang

Võru Kuperjanovi jalaväepataljoni 600 ajateenijat tähistasid pühapäeval pataljoni 21. aastapäeva sõjaväelise jalutuskäiguga läbi Võru linna.  foto: iNNO tÄHISMAA

Kuperjanovi jalaväepataljoni ligi 40 ajateenijat pöördus esmaspäeval meedikute poole oksendamise ja kõhulahtisuse kaebusega, kõik haiged on eraldatud eraldi kasarmusse karantiini.

 

Pataljoni meedikud tegelevad haiguse põhjuste väljaselgitamisega, teatas kaitseväe peastaap.

Lõuna kaitseringkonna meditsiinikeskuse arst-ülem major Hanno Mölderi sõnul on veel vara öelda, mis haigusega täpsemalt on tegu, sest analüüside vastuseid võib oodata mõne päeva pärast.

"Täna [esmaspäeval] võtsime haigestunutelt analüüsid, mis saadetakse Tartusse uurimisele. Sümptomite järgi võib haigus olla nii bakteriaalse, kui viirusliku tekkega. Tegeleme haigustekitaja väljaselgitamisega. Mingiks paanikaks põhjust ei ole, sellelaadseid haiguspuhanguid, kus on palju inimesi koos, on ikka ette tulnud," ütles major Mölder.

Pataljoni isikkoosseisule sai korralduse jälgida senisest põhjalikumalt isiklikku hügieeni, desinfitseerida ja pesta hoolikamalt käsi. Haigestunud kaitseväelastel on palutud oma lähedasi haigusest teavitada.

Ülejäänud pataljoni isikkoosseis toimib tavapärase kaitseväelise rutiini järgi ning hetkel selleks nädalaks planeeritud väljaõpet ära ei jäeta ega edasi ei lükata, teatas kaitseväe peastaap.

Comments  
  +3
kolm päeva ja meie meditsiin ei suuda tuvastada põhjusi. Ma saan aru,et tavakodanik,kel puudub kukrus papp kiirvisiidi ostmiseks,peab pool aastat ootama järjekorras.Aga sõjavägi on struktuur,kes peab olema teovõimeline 24 tundi 365 päeva aastas.
  +2
Kõik on maskeerumisvärvides. Lumi võiks ära minna...
  +1
Praeguseks juba üle 217 mehe rivist väljas. Kas eesti kaitsevõime vastab ikka praegu NATO nõuetele kui paljud tugevad mehed voodis pikali ?
  +2
Vaenlase peab alati maha laskama aga meil ei pea isegi paukkuuu tegema ja mehed maas.
  +3
Polegi kuulnud et midagi nii suurt oleks kuskil juhtunud. loodetavasti saavaqd ikka sõdurpoisid ruttu terveks ja varsti kõik jälle rivis suu naerul
  +3
Äkki oligi vaenlase rünnak? :u
  +7
:lol: :lol: Mis vahet on kas rünnatakse või mitte.Järele ei jää sellest maalapist sellise tehnikaga küll midagi. 8)
  -4

Quoting eda:

juba neid üle 150 ;-) .Poja lekitas teenistusest infi. 8)


See on riigikaitse info lekitamine ja selle eest peaks karistama :u vaenlane võib olukorda ära kasutada ja rünnata :p
  +11
juba neid üle 150 ;-) .Poja lekitas teenistusest infi. 8)
  +16
Pärast lahtiste uste päeva väeosas algasid lahtiste kõhtude päevad :lol:
  +9
hea pilt , taamal võru pärl Tammula söökla. See sööklahoone iseloomustab väga hästi võru elu ehk ``varemetes ja kaduv linn``
  -3
Äkki järel pidu.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD