Haigusepuhang Kuperjanovi pataljonis on taandumas

VTKuigi haigestunute arv Kuperjanovi pataljonis on teisipäeva õhtuga võrreldes pisut kasvanud, on haiguspuhang kaitseväe peastaabi teatel taandumas.

Kolmapäeva hommiku seisuga oli üksuses haigestunud 248 ajateenijat ehk 11 võrra enam, kui teisipäeva õhtul. Samas ütles kaitseväe peastaabi pressiesindaja BNS-ile, et viimase 24 tunni jooksul pole uusi haigestunuid märkimisväärselt lisandunud ning enamus haigestunud ajateenijatest tunneb ennast juba päris hästi.

 

"Lõuna kaitseringkonna meditsiinikeskuse arsti poolt on rakendatud kõik vajalikud meetmed haiguspuhangu kontrolli alla saamiseks. Haigestunutele antakse ravi vastavalt haiguspildi sümptomaatikale ja kõik haigestunud on isoleeritud," ütles kaitseväe peaarst kolonelleitnant Kersti Lea teisipäeva õhtul. „Kuni laboratoorsete analüüside saabumiseni jätkatakse samal režiimil. Kogu väeosas pööratakse erilist tähelepanu hügieenireeglite järgimisele.“

Kolonelleitnant Lea sõnul tunnevad esmaspäeval haigestunud ajateenijad end oma sõnul juba tervena. Meditsiinikeskus tegeleb haigestumise põhjuste väljaselgitamisega, analüüsid on saadetud uurimiseks Tartusse. Analüüside tulemusi võib oodata kolmapäeval. Kuni tulemuste saabumiseni ei anta kellelegi linnaluba ja väeossa ei lubata ka külalisi.

Haiguspuhang sai alguse esmaspäeval, kui Kuperjanovi jalaväepataljoni ligi 40 ajateenijat pöördus meedikute poole oksendamise ja kõhulahtisuse kaebusega.

Kuperjanovi pataljonis teenib üle 700 ajateenija.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD