EMHI prognoosib järgmise nädala keskpaigaks nappe plusskraade

Aigar NagelMeteoroloogia ja hüdroloogia instituut prognoosib üle pika aja vähestes plusskraadides õhutemperatuuri, mis võib Eesisse jõuda järgmise nädala keskel, esialgu on aga endiselt oodata käredat, kuni 20 miinuskraadini ulatuvat pakast.

Laupäeval ulatub kõrgrõhkkonna kaguosa üle Eesti. Ilm on sajuta, kuid Põhja-Venemaal oleva madalrõhkkonna servast võib pilvi lisanduda ja tuul on ka tuntavam. Öösel on külma 11-17, kohati 20 kraadi või enamgi, päeval on pakast 2-7 kraadi.

 

Pühapäevaks kõrgrõhkkond tugevneb ja puhub mõõdukas põhjakaare tuul. Öösel on külma 9-15, kohati 19 kraadi, päeval on temperatuur vahemikus 0 kuni -4 kraadi, jäistel rannikualadel on külma kuni 7 kraadi.

Esmaspäev tuleb kõrgrõhkkonna tiiva all võrdlemisi selge taevaga ning puhub nõrk põhja- ja loodetuul. Öösel on külma 9-13, kohati 16 kraadi, päeval jääb temperatuur vahemikku 0 kuni -2 kraadi, jääpinnalt puhuva tuulega rannikul on kuni -6 kraadi.

Teisipäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhurõhuala põhjaserv. Ilm püsib sajuta ning ka kevadpäikest saab näha. Tuul on nõrk ja läänekaarest. Öösel on külma 7 kuni 13 kraadi, päeval tõuseb temperatuur vahemikku 0 kuni -4 kraadi, Lääne-Eesti sisealadel võib tõusta ka üle 0 kraadi.

Kolmapäeval eemaldub kõrgrõhuala veidi kagu ja ida poole, kuid ulatub servaga Eestini veel ka neljapäeval. Ilm on sajuta ja mõõduka edelatuulega. Öösel on külma 4-10 kraadi, päeval võib aga termomeeter kohati näidata kuni 2 kraadi sooja.

Reedel laieneb üle Kesk-Euroopa madalrõhkkonna serv. Lisandub niiskemat õhku, taevas tõmbub pilvisemaks ja võib ka kerget lund sadada. Tuul pöördub kagusse ja võib pisut tugevneda. Öösel on külma 3-9 kraadi, päeval näitab termomeeter -4 kuni +1 kraadi.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD