Politsei tuvastas üle 300 turvavööta sõitja

Aigar NagelMöödunud nädalal Eesti eri paigus turvavarustuse kasutamist kontrollinud politsei tuvastas üle 300 liikleja, kes turvavarustuse kasutusnõuete vastu eksisid.

Tabatud 341-st turvavarustuse kasutamise nõuete rikkujast peaaegu pooled ehk 152 selgitas politsei välja Harjumaal, samas kui näiteks Hiiumaal oli selliseid rikkujaid üks ja Saaremaal kaks. Enim karistusi määrati turvavööta sõidu eest sõidukijuhtidele. Korduvalt politsei kontrolli alla sattunud turvavööta sõitjaid oli 48 ja jällegi suurem osa tabati neist Harjumaal. Laste turvavarustuse mittekasutamist avastas politsei 13 korral ning nende seas ei olnud ühtegi korduvat turvavarustuse mittekasutajat.

Lõuna prefektuuri haldusala maakondades selgitati välja 164 turvavarustuse kasutamise nõuete rikkujat, nende seas oli turvavööta koguni 134 sõidukijuhti ehk ligi 82 protsenti rikkujatest. Turvavööta sõitjaid oli 22 ning laste turvatool puudus kaheksal juhul. Võrdluseks saab tuua, et eelmisel aastal karistati samuti märtsikuus läbiviidud turvavarustuse kasutamise kontrolli käigus üle 300 turvavöö kinnitamata jätnud liikleja.

Lõuna-Eestis avastati kõige enam turvavarustuse eiramise juhtumeid Tartumaal, kokku 69. Valgamaal oli taolisi rikkumisi 35, Viljandimaal 23, Jõgevamaal 15, Võrumaal 13 ja Põlvamaal 9.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Indrek Koemetsa sõnul ei ole turvavöö kinnitamata jätmisega tekitatud vigastused sugugi inimese isiklik asi, sest vigastatu ravikulud tuleb maksta kõikide poolt solidaarselt ja need on kordades suuremad kui hajameelsete rikkujate poolt riigikassasse laekuv trahviraha. Rahatrahv turvavöö kasutamise nõudeid esmakordselt rikkunud juhile on kuni 200 eurot.

Maanteeameti turvavarustuse kampaania kestab märtsikuu lõpuni.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD